Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını duyurdu. Bakan Selçuk’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, soru kitapçığı ve cevap anahtarına http://meb.gov.tr'den ulaşılabileceği ve öğrencilerin 22 Haziran itibariyle soru kitapçıklarını okullardan alabileceklerini ifade etti.

LGS 1. VE 2. OTURUM SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI 

 Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Öğrencilerin bu yıl sınav çıkışında kitapçıklarını alamaması nedeniyle sınavın bitimiyle birlikte yayımlanan LGS soruları ve cevap anahtarı, PDF dosyası üzerinden görüntülenebiliyor.

SÖZEL BÖLÜM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

SAYISAL BÖLÜM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS 2020 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 16 Temmuz'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden açıklanacak.

KİTAPÇIKLAR NE ZAMAN VERİLECEK? 

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında olası bir kargaşaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek. Soru kitapçıklarını dağıtan görevliler eldiven kullanacak.

LGS’DE SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELER? 

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması

Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi

Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi

Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Editör: Haber Merkezi