LGS soruları ve cevapları yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1 Haziran 2019'da uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) soruları ve cevap anahtarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milyonlarca öğrenin merakla beklediği gün geldi. LGS'ye girecek milyonlarca öğrenci, sınavdan çıktıktan sonra soru cevapları internet üzerinden aratmaya başladılar. Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü, İkılap Tarihi, Türkçe, İngilizce sınavlarının sorularını ve cevaplarını PDF dosyası şeklinde bilgisayarınıza indirebilir ve kaç net yaptığınızı hesaplayabilirsiniz. Peki sınavda kaç net, kaç puan yaptığını nereden hesaplanır? LGS sorularını ve cevap anahtarını indirmek için yazımızda paylaştığımız bağlantıya tıklayabilirsiniz.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezî Sınav sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

LGS SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

LGS soru ve cevaplarının pazar günü ikinci oturum sona erdikten birkaç saat sonra MEB’in resmi internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor. LGS soru ve cevapları açıklandığı zaman haberimizden ulaşabilirsiniz.

LGS SAYISAL SORULARI VE CEVAPLARI PDF İNDİR

LGS SÖZEL SORULARI VE CEVAPLARI PDF İNDİR

LGS PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ

1- Öğrencilerin Ham Puanının Hesaplaması

Standart puan ve toplam ağırlıklı standart puan hesaplama formülü aşağıda verilmiştir.

LGS SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak
yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV
dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul sistemi veya https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve
cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi