Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağından önce vatandaşlar Carrefour, Migros, ŞOK, BİM, A101gibi marketlerin saat kaçta açılıp kaçta kapandığını araştırıyor. Peki, marketler hafta sonu sokağa çıkma yasağında açık mı? Marketler saat kaça kadar açık? Tüm detaylar haberimizde…

MARKETLER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında berberler, güzellik salonu gibi iş yerleri bir süreliğine kapatılırken eczaneler ve marketlerin de çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi.

Gönderilen genelgeye göre, il ve ilçelerde hizmet veren tüm marketler saat 09.00’da açılacak ve akşam saat 21.00’da kapanacak.

Bununla birlikte, marketlerin içinde bulunan müşteri sayısına da kısıtlama getirildi. Bu kısıtlama ile market içinde depolar ve idari bürolar dışında kalan ve müşterinin hizmeti doğrudan aldığı toplam alanın onda biri kadar müşteri olabilecek.

Market çalışanları, müşteri sayısının belirlenen miktarda olabilmesi için market çalışanları gerekli önlemleri alacaklar. Market içinde bulunan müşteri sayısı belirlenen miktarda ise, içerideki müşteri dışarı çıkmadan yeni müşteri içeri alınamayacak.

Markete girmek için bekleyen müşterilerin sırasında kişiler arası mesafe en az bir metre olacak ve kişiler bu konuda devamlı uyarılacak. Aynı zamanda marketin giriş bölgesinde bu durumu anlatan afişler bulunacak.

ECZANELER SAAT KAÇTA AÇILIP KAÇTA KAPANIYOR?

Ankara İzmir ve Kırıkkale'de eczaneler koronavirüs salgını geçene kadar cumartesi günleri de dahil olmak üzere saat 10.00’da açılıp saat 18.00’da kapanacak. İstanbul’da eczaneler sabah 09.00’da açılıp, 18.00’da kapanacak.

Editör: Haber Merkezi