Ünlü şefleri ile izleyenlerin keyifle takip ettiği MasterChef 2021 sezonu heyecanlı başladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri üyeliği yaptığı MasterChef Türkiye'nin yeni bölümleri bayram boyunca ekrana gelmedi. Eski bölümleri gören yarışmanın takipçileri MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünün bugün olup olmayacağını merak ediyor.

MASTERCHEF BU HAFTA NEDEN YOK?

Mehmet, Somer ve Danilo şefin jüri koltuğunda oturduğu MasterChef yarışması bu hafta Kurban Bayramı dolayısıyla ekrana bir süre ara verecek. Yarışma programı bayramın ardından yeni bölümleri ile izleyici ile olacak.

Caption

MASTERCHEF YENİ BÖLÜM NE ZAMAN?

Kurban Bayramı sonunda ekrandaki yerini alacak olan MasterChef, 25 Temmuz Pazar akşamı yeniden heyecan yaratacak.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Mehmet Yalçınkaya, 21 Ocak 1974 tarihinde Bolu'da dünyaya geldi. Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan'da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaptı. 2004'te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.
2005'te Amerika'nın ünlü gurme dergisi "CULINARY"de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı. Başarılı şefin babası Seyfettin Yalçınkaya ise 23 Temmuz 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti.

2008'de Almanya'da dört yılda bir yapılan IKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Farklı tatların buluşması olan "Fusion Mutfak" akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye'de ilk uygulayan şeflerden birisi oldu. 2012'de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. 2018'den beri MasterChef Türkiye'de jürilik yapmaktadır. Ayrıca 2021'de Exxen'de yayınlanacak MasterChef Junior'da sunuculuk yapmaktadır.

Bolulu Mehmet Şef'in, sol elini sürekli cebinde tutmasının acı bir hikayesi olduğu ortaya çıktı. Parmaklarını kıyma makinesine kaptıran Mehmet Yalçınkaya, geçirdiği bir kaza sonrası 3 parmağını kaybetmiş.

Editör: Haber Merkezi