Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki konuğu Türk Pop Müziği'nin güçlü seslerinden Melek Mosso oluyor. Şarkılar Bizi Söyler'de bu hafta Arabesk Gecesi konseptli bir gece yaşanacak. Melek Mosso da programda arabesk şarkıları seslendirecek. Peki Melek Mosso kimdir, gerçek ismi ne? Melek Mosso aslen nerelidir, kaç yaşındadır? Melek Mosso O Ses Türkiye yarışmacısı olarak da seyircilerin karşısına çıkmıştı...

MELEK MOSSO KİMDİR, GERÇEK ADI NEDİR? 

Ünlü şarkıcı Mosso, 11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri’de dünyaya geldi. Mosso ya da gerçek adıyla Melek Davarcı. Üniversite eğitimini Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde tamamlayan şarkıcının asıl soyismi ‘Davarcı’dır. Melek Mosso ismi ise İtalyanca bir müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamına gelen ‘Mosso’ kelimesinden geliyor.

Melek Mosso

Melek Mosso, 9 yaşında bağlama çalmaya başlayarak müziğe başladı. Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenimine devam etti. Yan flütle şarkı söylemeyi sürdürüyor. Bir firmanın düzenlediği şarkı yarışmasında jüri özel ödülünü kazanmayı başardı ve Akustikhane stüdyolarında kayıt şansını yakaladı. ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katıldı. 2018 yılında Youtube kanalında Yıldız Tilbe’ye ait ‘Vursalar Ölemem’ şarkısını coverladı ve bu parça yaklaşık 15 milyon kez dinlendi.

MELEK MOSSO KARİYERİ

Yıldız Tilbe'nin 'Vursalar Ölemem' isimli şarkısını yeniden yorumladığı. No.1'in TV dizisi Çukur için yapılan 'Hiç Işık Yok' isimli şarkısında No.1'e eşlik etti. Ayrıca 'Hiç Işık Yok' isimli parça No.1'in 'Siyah Bayrak' albümünde yer aldı. 2018 yılında söz ve müziğini kendisinin yaptığı teklisi 'Kedi' ile uzun süre radyoların çalma listelerinde yer aldı.

MELEK MOSSO ŞARKILARI

'Kedi' (2018)
'Gölgen Yeter' (2018)
'Keklik Gibi' (2019)
'Vursalar Ölemem' (2019)
'Sarıla Sarıla' (2019)
'Gönül Gözü' (2020)
'Unutan Kazanır' (2020)
'Cumartesi Türküsü' (2020)
'Yalan' (ft. Aras) (2020)
'Kurtuldun Dediler' (2020)
'Kızgınım' (2021)
'Ağlarsam' (2021)
'Sonrası Kalır' (2021)
'Gel Desem de Gelme' (Aras ile) (2021)
'Zülüf' (Haluk Levent ile) (2021)

Editör: Haber Merkezi