Sabah Sabah programına konuk olan Meral Kaplan birçok dizide rol aldı. Boşanma davasında kızının velayetini kaybeden Merak Kaplan: "Yıkıldım. İntihar etmek istedim," demişti. Meral Kaplan bir dönem Süper Kulüp isimli programı da sundu. Bugünkü programda neler anlatacağı ise merak konusu oldu.

MERAL KAPLAN KİMDİR?

Meral Kaplan, 8 Nisan 1984 yılında Lüleburgaz'da dünyaya geldi. Lise eğitiminden sonra Trakya Üniversitesi'nde Turizm ve Otelcilik üzerine eğitim aldı.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'a geldi ve diksiyon eğitimi aldı. Ardından pek çok oyuncu koçuyla çalıştı.

Özellikle 2006'da yayınlanmaya başlayan Sevda Çiçeğiisimli dizide canlandırdığı Nazan karakteri ile dikkatleri üzerine çekti ve tanınmaya başladı.

Süper Kulüp isimli programı sundu. Yıldız Çağrı Atiksoy, Ali Sürmeli, Atilla Olgaç, Kayra Senocak ve Barış Çakmak'ın başrollerini paylaştığı Yağmurdan Sonra isimli dizide Gülçin karakterini canlandırdı.

2009 yılında ise Adab-ı Muaşeret isimli filmde Yeliz karakterine hayat verdi. Sevda Çiçeği, En En Son Babalar Duyar, Ateşten Kağıtlar, Gecekondu gibi dizi ve filmlerde rol aldı. KKTC'li iş adamı Erhan Kanioğlu 2011'de evlendi. Çift Nisan 2021'de boşandı.

Meral Kaplan kimdir

MERAL KAPLAN'IN ESKİ EŞİ ERHAN KANİOĞLU KİMDİR?

İş adamı olan Erhan Kanioğlu ilk evliliğini sevilen şarkıcı Tuğba Özerk ile yaptı. Boşandıktan sonra ise Meral Kaplan ile evlendi. Olaylı bir şekilde boşanma kararı alan çiftin 6 yaşında Ela adında bir kızları var. Meral Kaplan, eşinin boşanma davası devam ederken 4 kez aldattığını açıkladı.

Meral Kaplan kimdir

MERAL KAPLAN: KIZIMI GÖREMEZSEM HAYATIMA SON VERİRİM

Erhan Kanioğlu ile olan evliliği sürecinde çok zor zamanlar geçirdiğini söyleyen Meral Kaplan, kızının velayetini kaybettikten sonraki hislerini Günaydın'dan Tuba Kalçık'a anlattı. Kaplan, "Erhan'ı kaç kez terk etmeye kalktım, ama her defasında beni durdurmak için psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladı, hatta evde çalışan yardımcımla bir olup beni dövmeye çalıştı" dedi.

Erhan Kanioğlu ile dört yıldır süren boşanma davanız sonuçlandı. Bu dava sürecinde neler yaşadınız?

Dört yıl oldu ama kızım doğduğundan beri hayatım karakollarda geçti. Ben hamileyken başladı evliliğimde sorunlar. Evlenmeden önce Erhan çok farklıydı. Bana karşı çok kibardı. İnsanlar değişebilir ama Erhan hamile kaldıktan sonra bambaşka bir insan oldu. Bakın, bazıları sanıyor ki ben Erhan'la zengin olduğu için evlendim. Bu doğru değil. Erhan'la tanıştığımda maddi olarak zor bir süreçteydi. Evliliğimizin ilk yıllarında da iflasın eşiğine gelmişti. Hamilelik dönemimde maddi olarak toparlanmaya başladı ve ne olduysa ondan sonra oldu. Maddi olarak güçlendikçe Erhan zalimleşti

Kızınızın velayetinin sizden alındığını duyunca neler hissettiniz?

Yıkıldım. İntihar etmek istedim, hâlâ aynı şeyi hissediyorum. Eskiden insanlar 'neden hayatına son verir?' diye düşünürdüm. Şimdi anlıyorum, insan hayatının anlamını kaybederse artık yaşamak bile istemiyor. Beni hayata bağlayan tek şey kızım. Kızım olmadan yaşamamın bir anlamı yok benim için. Erhan boşanma sürecinde kızımı kaçırmıştı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu sayesinde kızım bulundu ve kavuştuk. Velayeti o aldı. Erhan eminim bundan sonra kızımı bir daha bana göstermeyecek. Erhan'dan dolayı kızımın Avrupa vatandaşlığı var. Oraya götürürse zaten bir daha onu bulmam imkansız. Eğer onu bir daha göremezsem, hayatıma son veririm. Benim için nefes almamın bile anlamı yok artık.

Meral Kaplan kimdir

"ONUN GİBİ GÜÇLÜ VE ZENGİN DEĞİLİM"

Şu aşamada neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Biraz önce de söylediğim gibi; Erhan kızımı kaçırdığında bana İçişleri Bakanımız destek vermişti ve kızıma kavuşturmuştu beni. Bakın ben Erhan gibi güçlü ve maddi olarak zengin biri değilim. Ama bu davamda haklıyım. Cumhurbaşkanımız her zaman kadınları destekleyen bir lider. Eşi sayın Emine Erdoğan hep kadınların yanındadır. Sizin aracılığınızla buradan Cumhurbaşkanımıza ve eşi hanımefendiye seslenmek istiyorum: Lütfen bana yardım edin. Eski eşimin kızımı benden ayırmasına izin vermeyin. Kızımı kaybetmemek için büyük mücadele verdim. Kızım altı yaşında. Anne sevgisine ve ilgisine ihtiyacı var. Ben onsuz yaşayamam.

"KAYINVALIDEM BİLE 'SEN HAKLISIN' DEDİ"

Erhan Bey'in ailesi ile görüştünüz mü? Onlar ne diyor bu yaşananlara?

Erhan'ın annesi ile konuşuyorum. Erhan'ın çok iyi bir ailesi var. Ve maalesef onlar bile bu yaşadıklarımızı üzülerek takip etti. Erhan'ın annesi 'Kızım sen haklısın, Erhan yanlış yapıyor' bile dedi. Ama o, ailesi dahil kimseyi dinlemiyor.

"KAYINVALIDEM BİLE 'SEN HAKLISIN' DEDİ"

Erhan Bey'in ailesi ile görüştünüz mü? Onlar ne diyor bu yaşananlara?

Erhan'ın annesi ile konuşuyorum. Erhan'ın çok iyi bir ailesi var. Ve maalesef onlar bile bu yaşadıklarımızı üzülerek takip etti. Erhan'ın annesi 'Kızım sen haklısın, Erhan yanlış yapıyor' bile dedi. Ama o, ailesi dahil kimseyi dinlemiyor.

MERAL KAPLAN OYNADIĞI DİZİLER

Oynadığı diziler:

Sevda Çiçeği,
Çılgın Kanal,
Laz Vampir: Tirakula,
Ateşteki Kağıtlar,
Yola Geldik,
Kaçak Avcılar

Editör: Haber Merkezi