Merkez Bankası’nda başkan yardımcılarının değişmesinden sonra ilk defa yapılacak olan toplantıda alınacak faiz kararı merak ediliyor. TCMB alacağı faiz kararı ile piyasaların yönünü belirleyecek. TCMB faiz toplantısı tarihi belli oldu mu? Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen ayrıntılar...

MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısının tarihi belli oldu.

 Merkez Bankası’nın PPK toplantı takviminde yer alan bilgilere göre ekim ayı toplantısı 21 Ekim 2021 Perşembe günü yapılacak. Yani 21 Ekim’de bu ayın faiz kararı açıklanacak. Karar aynı gün saat 14:00’te bildirilecek.

MB FAİZ İÇİN HANGİ KARARLARI ALDI?

2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarda ise yeni bir karar alınmadı ve faizler yüzde 19’da sabit tutuldu. Eylül ayında ise faizler yüzde 19’dan yüzde 18’e çekildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ile görüşen MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TL'deki değer kaybıyla ilgili, "PPK haftasına giriyoruz. Bu konuda yorum yapmak doğru değil. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Teknik olarak, tüm gelişmeleri dikkate alarak. Arkadaşlarımızla birlikte en doğru kararı vereceğimize şüpheniz olmasın" ifdelerine yer vermişti. 

MERKEZ BANKASI'NDA YENİ GÖREVLENDİRMELER

Geçtiğimiz günlerde ataması gerçekleştirilen MB Başkan Yardımcısı Taha Çakmak ile PPK Üyesi Yusuf Tuna da toplantılarda yerini alacak.

EYLÜL AYINDA  NE OLMUŞTU?

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun, politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 18'e düşürdüğü açıklanmıştı.

Editör: Haber Merkezi