Dünyanın en popüler sosyal medya sitesi Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Metaverse'e dair önemli açıklamalarda bulundu. Metaverse kullanıcıların internet üzerinde var olan bir dünyaya bağlanmasını sağlıyor. Yapılan açıklamaların ardından Metaverse coin hakkındaki bilgiler birçok kişi tarafından sorgulanmaya başlandı.

Metaverse, Türkçe'ye sanal evren olarak çevriliyor.

Mark Zuckerberg, "Teknolojinin bu ilerleyişini birbirimizle olan iletişimimizin daha doğal olması olarak görüyoruz. Facebook'un tarihçesinde internete metin girdik, ardından kameralı telefonlar geldi. İnternet daha görsel ve mobil oldu. Bağlantılar iyileştikçe daha zengin videolara sahip olduk" dedi. Yapılan açıklamalarda üzerinde çalışılan Metaverse’de NFT’ler gibi ürünlerin de olacağı söyledi.

METAVERSE NEDİR?

Metaverse, tüm sanal dünyaların, artırılmış gerçeklik ve İnternet’in toplamı da dahil olmak üzere, neredeyse geliştirilmiş fiziksel gerçeklik ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsamasıyla oluşturulan kolektif bir sanal paylaşılan alandır.

 Facebook’un metaverse konusunda yaptığı açıklamanın ardından metaverse odaklı kripto para projelerinde hareketlilik yaşandı.

Bu gelişmelerdenden sonra Radio Caca (RACA) yüzde 37 artarak 0,00349344 dolara yükseldi.

RADİO CACA NEDİR?

Radio Caca, Maye Musk Mystery Box (MPB) NFT’nin özel yöneticisi ve the USM Metaverse için yönetişim token’ıdır.

Ethereum blok zincirinde yer alan sanal gerçeklik platformu Decentraland’in tokenı MANA haber sonrası yüzde 10’luk bir artış yaşarken, blok zinciri tabanlı sanal dünya The Sandbox projesinin SAND token’ı da az olsa bir fiyat artış gördü.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde de TSİ 22.48 itibari ile son 24 saatte en çok değer kazanan 10 kripto paradan 4’ünü metaverse ile ilgili projeler oluşturuyor. Burada günlük artışlar yüzde 15 – 25 arasında ve Facebook hakkında gün boyu devam eden metaverse söylentiler bunda oldukça etkili oldu.

METAVERSE NE DEMEK?

Facebook Perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin metaverse sisteminin, dijital koleksiyon formatının geliştiği Ethereum’a bir destek eklemesi ile birlikte non-fungible token’ları (NFT) destekleyeceğini açıkladı. Facebook Metaverse Ürünleri Başkanı Vishal Shah konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Bu, insanların NFT’ler gibi sınırlı sayıda dijital nesneleri satmalarını, dijital alanlarında sergilemelerini ve hatta bir sonraki kişiye güvenli bir şekilde satmalarını kolaylaştıracak” sözlerini kullandı.

"Metaverse" kelimesi, "meta" (ötesinde anlam) ve "evren" önekinin bir portmantosudur; terim tipik olarak algılanan bir sanal evrene bağlı kalıcı, paylaşılan, 3D sanal alanlardan oluşan, gelecekteki internet yinelemesi kavramını tanımlamak için kullanılır.

 

Editör: Haber Merkezi