İstanbul ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde yüksek sıcaklık ve nem oranında artış beklenirken, cumadan itibaren Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem İstanbul’u serinletecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Kocaman, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 haftadır İstanbul'un birçok kesiminde gök gürültülü sağanak yağışa neden olan sistemin hafta sonu etkisini kaybettiğini dile getirdi.

Hafta sonuna kadar İstanbul'un doğu bölgelerinin Basra alçak basıncının, kuzey bölgelerinin de Karadeniz üzerinde gelen yüksek basıncının etkisinde kalması beklendiğini vurgulayan Kocaman, bu sebeple hafta boyunca Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kısa süreli yerel sağanak geçişlerinin olacağını belirtti.

Ahmet Kocaman, diğer yerlerde ise havanın genellikle az bulutlu ve açık olacağının tahmin edildiğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Hafta boyunca, İstanbul ve çevresinde sıcaklıkların 28 derece civarında olan mevsim normallerinin üzerinde olmasını, 3-7 derece arasında yükselmesi bekleniyor. Dün sıcaklıklarda 34 dereceye kadar bir yükselme oldu. Yarın 30, perşembe 31 derece civarında olması beklenen sıcaklıklar, cumadan sonra Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı sistemle birlikte azalacak ve mevsim normallerine dönecek. Cumartesi günü havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor."

"NEM ORANI YÜKSELECEK"

Kocaman, bölgede yüksek sıcaklıklarla birlikte yüksek nem de beklendiğini belirterek, "Bölgede yüksek sıcaklıkların yanı sıra yüksek nem de bekleniyor. Kentte nem oranının yüzde 55-60'a kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Yüksek nem nedeniyle sıcaklık daha yüksek hissedilecek." dedi.

Kocaman, nemden kaynaklı hissedilecek yüksek sıcaklıkların çarpmalara neden olabileceğini hatırlatarak, yaşlılar, hamileler, çocuklar ve sağlık problemi olanlara öğle saatlerinde güneşte kalmamaları için uyarıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi