Terör oluşumları, bahar aylarının gelmesiyle hareketlenmeler gösteriyor. TSK,  düzenlediği operasyonlarla, terör oluşumlarına en şiddetli şekilde cevap veriyor. Önceden tespit edilen Metina bölgesi ağırlıklı olarak Avaşin-Basyan, Kandil, Zap, Gara bölgelerindeki terör yuvaları, Malatya ve Diyarbakır'dan kalkan F-16'larla vuruldu. Metina’nın haritadaki yerinin nerede olduğunu sorgulayan vatandaşlar, Metina bölgesi hangi ülkede? diye araştırmalar yapıyor. Daha fazla ayrıntı haberimizde…

Bölücü terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine yönelik hava ve kara harekatı başlatıldı.

Hava harekatının yanı sıra, sınır karakollarındaki Fırtına obüsleri ve diğer uzun menzile sahip obüsler de “Saha temizliği” atışları yaptı.

MSB’DEN KUZEY IRAK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) Twitter hesabından "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman komandoları, Kuzey Irak’ta" açıklaması yapıldı. Havadan ve karadan yapılan nokta atışlarından sonra komandolar ve özel kuvvetlerden oluşan kara birlikleri de başta Metina olmak üzere Kuzey Irak içlerine girdi.

Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonu kararlılıkla sürüyor. Komandolar, terör hedeflerini havadan ve karadan vuruyor.

SİHA, ATAK ve F-16'ların eşliğinde komandolar, Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına yöneldi.

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonu ile kritik noktalar hedef alındı. Kapsamlı harekat, Metina bölgesinde yoğunlaştı.

Önceden tespit edilen terör yuvalarındaki hedefler Malatya ve Diyarbakır'dan kalkan F-16'larla vuruldu.

METİNA BÖLGESİ NEREDE?

Metine bölgesi, Irak'ın kuzeyindeki bölgede yer alıyor. Hakkari Çukurca sınırında bulunuyor.

 

METİNA BÖLGESİNİN ÖNEMİ NE?

Terör örgütü PKK'nın Metina'daki varlığı ülke güvenliği için tehdit oluşturuyor.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Metina bölgesine başlatılan harekata ilişkin, "Metina, Gara'nın hemen kuzeyinde sınırımıza 20 km mesafede olan kritik bölge. Burada terör örgütünün son çırpınışları dediğimiz hareketlenmeleri takip edilen ve bilinen bir konuydu" diyor.

Metina, terör örgütü için bağlantı ve barınma bölgesi. Teröristler özellikle bahar aylarında Kandil'den Metina'ya ilerliyor.

Metina'ya indirilen darbe ile Türkiye'nin sınır hattına yönelik olası saldırı girişimlerinin önüne geçiliyor.

Editör: Haber Merkezi