Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş Yıldönümünü Kutlandı.
Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türklerinin haklı davasına çıktığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’yla tarihe mührünü vuran Kıbrıs Türklüğünün var oluş mücadelesi 15 Kasım 1983’te bağımsızlık ilanıyla taçlanmış ve yeni bir Türk devleti kurulmuştur. Kıbrıs’ta gerçeklere dayanan, adil, iki toplumlu, iki devletli bir yapı tesis edilmeden, kalıcı bir çözüm olmadan Kıbrıs davamıza halel getirecek girişimler bizim için yok hükmündedir.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ziyareti Çok Önemli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaretinin önemine dikkat çeken Akçay, "Türkiye, Kıbrıs Türk halkının varlığının, egemenlik haklarının, eşit statüsünün korunmasına ve Kıbrıs Türklerinin haklı davasına sahip çıkmaya devam edecektir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Kasım 2020’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri ziyaret bunun temini ve tescilidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağları önümüzdeki dönemlerde ekonomik, siyasi ve kültürel hamlelerle perçinlenecektir.” dedi.

Rumlar ve Yunanistan’ın rahatsızlığını biliyoruz da Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin neden rahatsız olduğunu anlayamadık
Kapalı Maraş'ın açılmasının önemine değinen MHP Grup Başkanvekili Akçay, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları için davetiye gönderiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Kıbrıs’a birlikte gitmeye karar veriyorlar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılıyor, hastane açılışını yapıyor ve Maraş bölgesine gidiyorlar. Burada önemli olan; kırk altı yıldır kapalı olan Maraş’ın açılması ve Türkiye’nin en anlamlı şekilde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği destektir, kutlamalara katılımdır. Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımızın büyük bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş Yıldönümü Törenlerine katılmasından ve Maraş bölgesini ziyaret etmesinden Rumların ve Yunanistan'ın rahatsızlığını biliyoruz da Kılıçdaroğlu’nun neden bu kadar rahatsız olduğunu anlamadık.” dedi.

Sayın Bahçeli’ye özel uçak tahsis edilmedi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve zillet ortaklarının Kıbrıs ziyareti için Bahçeli’ye özel uçak tahsis edildi yönündeki açıklamalarının tamamen yalan olduğunu söyleyen MHP’li Akçay, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın daveti üzerine Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım 2020’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine eski Meclis Başkanları, bakanlar ve bazı milletvekillerinden oluşan kalabalık heyet ile en üst düzeyde katılmışlardır. Kılıçdaroğlu ve zillet ortakları Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye özel bir uçak tahsis edildiği yalanını söylemektedir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ayrı bir özel uçak tahsisi söz konusu değildir. Sayın Genel Başkanımız Meclis Başkanvekilimiz Sayın Celal Adan, eski Meclis Başkanları, sayın bakanlar ve bazı milletvekillerinin yer aldığı uçakla Kıbrıs’a gitmiştir.” dedi.

CHP Kıbrıs’a neden gitmedi?
CHP’nin ‘davet etsinler gitmeyeyim, davet etmesinler küseyim’ anlayışına sahip olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP, Genel Başkanımızın Kıbrıs’a gidişinden niye rahatsız oldu? Eğer bir davet beklediyseniz ve davet edilmediyseniz yine de gidebilirdiniz, kimse “Niye geldiniz?” demezdi. Bunları, ‘laf kıtlığında asma budamak’ olarak değerlendiriyorum. Burada önemli olan, kırk altı yıldır kapalı olan Maraş’ın açılmasıdır. Türkiye’nin en anlamlı şekilde, en üst düzeyde büyük bir katılımla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği destektir, kutlamalara katılımdır. Kapalı Maraş’ın açılmasından ve Cumhurbaşkanımız ile Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin büyük bir heyetle katılımından Rumlar ve Yunanistan’ın rahatsızlığını biliyoruz da Sayın Kılıçdaroğlu ve siz neden bu kadar rahatsız oldunuz doğrusu anlayamadık. Yalnız ben bir şeyi merak ettim: Acaba Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi davet etse gidecek miydi? CHP’nin genel tutumunu biliyoruz: ‘Davet etsinler gitmeyeyim, davet etmesinler küseyim.’ CHP’nin anlayışı budur.” dedi.

AK Partili Turan: Tüm siyasi partilerin genel başkanları davet edildi.
Tartışmalar üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Türkiye’deki tüm siyasi partilerin genel başkanlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına davet etmiştir. Sayın Ersin Tatar’ın 6 Kasım 2020 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği davetiyeye okuyorum: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37’nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle 15 Kasım günü gerçekleştirilecek törenler ve bu çerçevede yapılacak etkinliklerde sizi ve kıymetli eşinizi aramızda görmekten onur duyacağımızı iletir, en iyi dileklerimi sunarım.” KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar. Görüldüğü üzere Sayın Tatar tüm siyasi partilerin genel başkanlarını bu törenlere davet etmiştir. Bu davetin üzerine de Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan ve Sayın DSP Genel Başkanı törenlere katılmıştır. Hatta CHP’nin Kıbrıs temsilcisi de törenlere katılmıştır. CHP genel başkanı davet edilmediyse CHP’nin Kıbrıs temsilcisi bu törenlere nasıl katılmıştır? Davet edilen diğer siyasi partilerin genel başkanları yoğundur, gelememiştir, gerek duymamıştır, bunların hepsi mümkün. Ancak “Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli ile birlikte neden gitti? demek, çağrıldıkları halde bize davetiye gelmedi gibi söylemler çok ucuz bir yaklaşımdır. ‘Atarım yalanı yürürüm’ şeklinde hareket etmek doğru bir şey değildir, siyaset bu değildir. Kıbrıs üzerinden polemik yapmak, hiçbir partiye yakışmıyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi