Yalçın, ‘’Türk kültüründe ekmek mübarek bir nimettir. Ekmek, yoksulluğun değil; çalışkanlığın, kanaatin, geçim etmenin ve nimete şükrün sembolüdür. Milletimiz, siyaset hırsı uğruna ekmeği sokağa atıp çiğneyenleri bağışlamaz.’’ ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, şunları söyledi;

‘’CNN’de Hande Hanımın gece görüşü programında genel başkanımızın askıda ekmek kampanyasının ne anlama geldiğini anlamayan ve çarpıtan CHP TEMSİLCİSİ konuğunun fakirlik edebiyatı akla zarar…

Fakirlik edebiyatı, 21. yüzyıl Türkiye’sinde “Kavuklu” fantezisi olmaktan öteye geçemez. Ekonomik sorunların, solun ikiyüzlülüğünü ve samimiyetsizliğini yansıtan “fakirlik edebiyatı”yla istismar edildiği yıllar geride kaldı.

Geçmişin alışkanlıklarından kurtulamayan ve kendini sol iktidarlara mahsus tüp ve ekmek kuyruklarıyla karne dağıtım kalabalıklarında sanan CHP, Marksizm’in köhne istismar senaryolarıyla hayalî bir ortaoyunu sergiliyor.

“Siz şakamısınız” dediğimiz CHP sözcülerinin evlere şenlik askıda ekmek değerlendirmesi, orta oyununda her şeyi yanlış anlamasıyla maruf "Kavuklu" tipinin siyasetteki temsilcisi olduğunu gösteriyor.

CHP ve sözcüleri; ihtiyaç sahibinin evine hicap duymadan ekmek götürmesini rezillik, milletin derdini zilletin bileşenleri, “hayır işlemeyi hıyar dişlemek” şeklinde anlıyor.

Asıl rezillik; pandeminin getirdiği ekonomik sorunlara en iyi direnen birkaç ülkeden biri olan, krizi iyi yöneten Türkiye’yi askıda ekmek gibi geleneksel dayanışma kültürümüzün nazif ve naif bir parçası üzerinden vurma gayreti.

Halk ile gönül rabıtası kurmayı, ekmeğini bölüp paylaşmayı “yoksulluk edebiyatı”na malzeme yaparak midesizliğin en fukarasını görgüsüzce sahneye koymak. CHP'nin mevcut tablodan “yoksulluk edebiyatı” üretme çabası, şapkadan tavşan çıkarmaktan da beter bir göz boyama denemesidir.

İhtiyaç sahibini incitmeden ekmeğini paylaşma nezahetini siyasi kazanç uğruna hoyratça aşağılama, CHP'nin kutsallarımıza ve millî hassasiyetlerimize dönük psikogenetik düşmanlığının son nişanesi.

Pandemi dolayısıyla yaşanan ekonomik sorunlar küresel koşulların ürünü ve bütün dünya bunun etkisi altında. Buna rağmen Türkiye, pandeminin küresel ekonomiye vurduğu darbeden en az etkilenen ülkeler arasında.

Türk kültüründe ekmek mübarek bir nimettir. Ekmek, yoksulluğun değil; çalışkanlığın, kanaatin, geçim etmenin ve nimete şükrün sembolüdür. Milletimiz, siyaset hırsı uğruna ekmeği sokağa atıp çiğneyenleri bağışlamaz.’'

Editör: Haber Merkezi