MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak? Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı MSÜ'de subaylık öğrencisi olma hayali kuran binlerce aday öğrenci, şu günlerde tercihlerin ne zaman başlayacağını heyecan içinde bekliyor. 7 Nisan'da sınava giren öğrenciler, geçtiğimiz günlerde sınav sonuçlarını öğrenmişti. MSÜ'nün internet sitesinde tercihlerin 29 Nisan 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılabileceği söylenmişti. Ancak, işaret edilen tarihin gelmesine rağmen tercihler henüz başlamadı. MSÜ tercih başvurularının ne zaman başlayacağı ile ilgili yoğun bir araştırma içine giren öğrencilerin beklediği haber MSÜ'den geldi. Gözler, konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yapan MSÜ'ye çevrilmiş durumda. Peki, MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak? İşte o sorunun yanıtı...

MSÜ tercihleri ne zaman başlayacak?

Kara Harp Okulu (KHO), Deniz Harp Okulu (DHO), Hava Harp Okulu (HHO), Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.) bölümleriyle ilgili tercih yapmak isteyen öğrenciler MSÜ tarafından tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre MSÜ tercih kılavuzu 30 Nisan Salı günü MSÜ’nün sitesi üzerinden yayınlanacak. Kılavuzun yayınlanması ile birlikte MSÜ başvuru sayfası da erişime açılacak.

Öte yandan tercih kılavuzu ve başvuru sayfası Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sitesi üzerinden yapılacak.

MSÜ tercihleri nasıl yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı 2019 tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte tercihlerle ilgili detaylar ve taban puanlar da belli olacak. MSÜ’nün tercih kılavuzunu yayınlaması halinde adaylar yine MSÜ internet sitesi üzerinden yayınlanacak tercih sayfasından tercihlerini yapacaklar. Tercih değerlendirmeleri sonrası hak kazanan adaylar 2. Tercihlere çağrılacaklar.

Tercih süreci nasıl ilerleyecek?

1) Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

Aday Değerlendirme Puanı;
a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları YKS (TYT+AYT), Astsubay Meslek
Yüksekokulları için TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,
b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı
c) Mülakat Puanından oluşmaktadır.
ç) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için gerek duyulduğu takdirde, TYT ve AYT puanlarında MSB tarafından yerleştirme taban puanı belirlenebilecektir.

Hangi okul için kaç puan gerekli?

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
2’nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;
2’nci Seçim Aşamalarına Çağrı Puan Türü
KHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
DHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı
HHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı

Kara Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı
Hava Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı
Bando Asb.MYO: 2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

Editör: Haber Merkezi