Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu olan Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde tartışmalı bir helikopter kazası ile hayatını kaybetti. Ülkücü-Milliyetçi camiada çok sevilen Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart'ta ölümünün 13. senesinde anılacak. Türk siyaset tarihinin en sevilen isimlerinden birisi olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesareti, dürüstlüğü ve vatanseverliği hiçbir zaman unutulmuyor.

Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir?

Ölümünün üzerinden uzun yıllar geçse de insanlar internet ortamında Muhsin Yazıcıoğlu kimdir sorgusunu sıklıkla yapmaktadır. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde dünyaya gelen Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde doğmuştur. İlk ve orta okul eğitimini Sivas'ta alan Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için Ankara'nın yolunu tutmuş ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirmiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ülkücü hareket ile tanışması ise daha 13-14 yaşında iken gerçekleşmiştir. Yazıcıoğlu, 1968 senesinde Şarkışla Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak siyaset kariyerini oluşturmaya başlamıştır. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ülkücü camiada isim yapmaya başlaması ise Ankara'da geçirdiği üniversite yıllarında olmuştur. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite hayatı boyunca Ankara'da Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Yazıcıoğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na kadar da yükselmiştir. 

Muhsin Yazıcıoğlu, 80 öncesi yaşanan kargaşalarda birçok olaydan dolayı yargılanmış ve hayatının 7.5 senesini hapishanede geçirmiştir. Ancak yıllar geçtikten sonra Yazıcıoğlu bütün olaylardan beraat etmiş ve serbest bırakılmıştır. Hapishanede kaldığı dönemde ise ölümünden sonra çok meşhur olan Üşüyorum şiirini yazmıştır.

Hapisten çıktıktan sonra siyasi hayatına devam eden Muhsin Yazıcıoğlu ilk kez 1991 milletvekili genel seçimlerinde memleketi Sivas'tan milletvekili seçilmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu, MÇP'den milletvekili seçilmesine rağmen 7 Temmuz 1992 tarihinde partisiyle siyasi anlaşmazlıklar içerisinde olduğunu belirterek ayrılık kararı almış ve Başbuğ Alparslan Türkeş ile yollarını ayırmıştır. Bu ayrılığın hemen ardından Yazıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi'ni kurmuştur. Ölümüne kadar da BBP çatısı altında Genel Başkan olarak siyaset yapan Yazıcıoğlu, 1995 ve 2007 seçimlerinde de milletvekili olarak mecliste kendisine yer bulmuştur.

Muhsin Yazıcıoğlu Öldürüldü Mü?

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasından sonra, defalarca bu kazanın bir suikast olduğu çeşitli kişiler tarafından dile getirildi. Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü mü sorusu sevenleri tarafından binlerce kez soruldu. Bu sonuca varılmasına neden olacak da bir çok argüman söz konusu. Özellikle o dönemde kaza yerine bir türlü ulaşılamaması kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Sonrasında ise Yazıcıoğlu'nun ölümündeki Fetö izleri ortaya çıkmaya başladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınan ve içeri atılan Fetö mensubu rütbeli askerlerin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına dair aldıkları görevler ve sonrasında olayı örtbas etmek için yaptıkları dikkatleri iyice bu kazanın bir suikast olma ihtimalini arttırdı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evladı Furkan Yazıcıoğlu'nun tüm detayları anlatması ise herşeyi gözler önüne serdi:

 
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümündeki soru işaretlerinin kaldırılabilmesi için hala güvenlik güçleri çalışmalarını yapıyor. 13 sene olmasına rağmen siyasi iktidar bu olayın üstünün kapatılmasına imkan vermiyor.
Editör: Haber Merkezi