Ünlü isim Niran Ünsal hakkındaki detaylar katıldığı programın ardından merak ediliyor. Niran Ünsal gerçek ismi en çok merak edilenlerden. Ailesi de kendisi gibi müzikle iç içe olan Niran Ünsal birçok beste ve şarkıya imza attı. Müziklerini ezbere söyleyen hayranları mevcut. Kanun sanatçısı Ahmet Canevi'nin ikinci çocuğu olan Niran Ünsal'ın annesi ise  keman ve ses sanatçısıdır. 

NİRAN ÜNSAL GERÇEK İSMİ NEDİR, KİMDİR?

Aslen İzmirli olan Niran Ünsal, 13 Ağustos 1974'de doğdu. Sahne adı olan Niran Ünsal ile tanınmaktadır ancak asıl ismi Fatma Uludan Canevi'dir. Çok küçük yaşlardan bu yana müzikle iç içe olan Niran Ünsal'ın annesi TRT İzmir Radyosu keman ve ses sanatçısı, babası ise Kanun sanatçısıdır.

Niran Ünsal, Türk Musikisi'ni bırakarak tercihini pop müzikten yana kullandı. Bu yüzden radyodan ayrılıp orkestra eşliğinde sahne çalışmalarına başladı. Kültürpark Tenis Kulübü, Buca Atlı Spor Kulübü, Envelo, Karşıyaka Grand Müzikhol gibi İzmir'in en seçkin mekânlarında, orkestra eşliğinde pop müzik icracısı olarak sahne almasıyla İzmir ve çevresinde hatrı sayılır bir isim yaptı.

Niran ünsal kimdir

1993 yılında, "İzmir'in Altın 11'i" ödül töreninde "Yılın Umut Veren Kadın Sesi" ödülünü aldı. Bir dönem İzmir'de radyo programcılığı yaptı. 1994 yılında Kuşadası'nda "Pop Show 94" yarışmasına katıldı, "Serseri Mayın" isimli eserle 1.oldu.

NİRAN ÜNSAL KAÇ KEZ EVLENDİ?

Niran Ünsal 5 kez evlilik yaptı ve bu evliliklerinden 3 kızı bir de oğlu oldu.

1.evliliği : Kaan Canbağ ile 1990 yılında evlendi ve 6 ay sonra boşandı. Bu evlilikten Hande Ünsal (d.1991) adında bir kızı oldu.

2.evliliği : 1999 yılında tiyatrocu Peker Açıkalın ile evlenmedi ama birlikte yaşadılar. 2000 yılında Narin Şeker Açıkalın (d.2000) adında bir kızı oldu.

3.evliliği : 2004 yılında Tiyatro Sanatçısı Selçuk Soğukçay ile evlendi.

4.evliliği : 14 Ocak 2007 tarihinde Kuyumcu Oğuz Türküsev ile evlendi. 3 yıl sonra 8 Aralık 2009 tarihinde boşandı.

5.evliliği : 14 Şubat 2010'da imam nikahı ile ve Haziran 2011 tarihinde de belediye nikahıyla magazin muhabiri İbrahim Gugu ile evlendi, Eylül 2011 tarihinde de ayrıldılar. Kasım 2011 de tekrar bir araya geldiler.

NİRAN ÜNSAL BESTELERİ

Yorumcu kimliğinin yanında, bugüne kadar 100'den fazla besteye de imza atmıştır. Niran Ünsal'ın bestelerini seslendiren ve bestelerinden bazıları şunlardır: Rober Hatemo "Mahrum", "Gurur", "Ama Seni Sevdim", Özcan Deniz "Nasip Değilmiş", "Kayboldum", "Karşılıksız aşk", Muazzez Ersoy "Düştüm Bir Ateşe", "Geldik Gidiyoruz", Funda Arar "Var mısın?" Sibel Can "Gümüş Kurşun", "Aşk Yolcu",  Levent Yüksel "Fasl-ı Muhabbet", Demet Akalın "Sebebim", Zerrin Özer "Deli Yaz", Hazal "Yalancı Sevda", "Aşka Dair",  Metin Şentürk "El mi yaman, bey mi yaman?"Nalan "Farzet",... 

NİRAN ÜNSAL KORONAVİRÜSÜ ATLATTI

Sağlık durumu hakkında sosyal medya hesabında açıklama yapan Niran Ünsal, "Maalesef üzücü haber geldi. Hem eşim hem de benim Covid-19 test sonucumuz pozitif çıktı. Bu da geçecek inşallah. Dualarınızı bekliyorum" dedi. Koronavirüsü atlatan Niran Ünsal Demet Ve Alişan İle Sabah Sabah'a konul oluyor.

NİRAN ÜNSAL’DAN İŞARET DİLİ İLE ANLATILAN İLK ŞARKI: ’’VAY’’

Niran Ünsal, hem müzikal açıdan hem de klip ayağında müzik sektörünün ilgisini çekecek farklı bir projeye imza attı. “Vay” adlı klip projesinin kreatif direktörlüğünü eski dostu Tude Berberoğlu üstlendi. Türkiye’de ilk defa işaret dili ile bir klip çekildi. Böylelikle Türkiye’ de aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış oldu. Son 1 yılı aşkın süredir içinde bulunduğumuz pandemi sürecini ele alan klip, çok konuşulacak gibi. Ünlü şarkıcı, besteci ve söz yazarı Niran Ünsal, “Bu projenin hayata geçmesine vesile olan kıymetli arkadaşım ve dostum Emel Müftüoğlu’na ve başımın tacı gönlümün ilacı Sezen Aksu’ya ne kadar teşekkür etsem az. Ben de bu değerli projenin sevilmesi ve beğenilmesi için var gücümle ve büyük bir titizlikle çalıştım” dedi.

“Türkiye’de Bir İlke İmza Attık”

Projenin farklı olması ve beğenilmesi için büyük bir titizlikle çalıştığını söyleyen ünlü şarkıcı, besteci ve söz yazarı Niran Ünsal, “Klip sürecinde bana şarkının işaret dili ile nasıl anlatılacağını öğreten Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu eski başkanı Ercüment Tanrıverdi, eşi Seçil Tanrıverdi ve Murat Dokumacı’ya teşekkür ediyorum. Türkiye’de Sezen Aksu bestesi yorumlayan ve klibi çeken birçok farklı müzisyen olmuştur. Fakat ben farklı bir şeyler yapmalıydım. Sanıyorum elbirliği ile güzel bir iş başardık. Dilerim çok sevilir ve beğenilir. Başta yapımcım İbrahim Gugu’ya ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ve iyi niyet dileklerimle” dedi. Niran Ünsal Demet Ve Alişan İle Sabah Sabah programında bu şarkısının detaylarını da paylaşacak.

Editör: Haber Merkezi