Tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de etkisini devam ettiren koronavirüs tehlikesi hayatın hemen tüm alanında kısıtlamalara neden oluyor. 2 haftadır okula gitmeyen çocuklar ve veliler sıklıkla Okul tatili uzayacak mı? Okullar ne zaman açılacak? tarzında araştırmalar yapıyor. Haberimizde, konu ile ilgili açıklamaları bir araya getirdik…

Koronavirüs salgınana karşı alınan tedbirler nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı okullara bir süre ara verileceği duyurmuşmuş ve öğrenciler 16 Mart itibariyle bir haftalık tatil yapmışlardı. 23 Mart Pazartesi sabahı ise uzaktan eğitimin ilk dersinde yine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çocuklara seslenmişti.

İlk etapta iki hafta olarak planlanan okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitime geçilmesi uygulamasının devam edip etmeyeceği de son günlerin en çok merak edilen konusu oldu. Konu ile ilgili açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Bakanlar ile video konferansta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitter hesabından bu toplantıların görüntüleri "Milletimizin hizmetinde mesaimiz devam ediyor. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz." mesajıyla paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sırasıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü.

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'la yaptığı görüşmede uzaktan eğitim ile ilgili "İnşallah bu çalışma yöntemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Bilim Kurulu uzatılmasında fayda var diyorsa ona uyalım, çünkü işin ehli onlar." ifadelerini kullandı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih belirtilmemekle birlikte Koronavirüs Bilim Kurulu'nun konu ile ilgili açıklaması göz önünde bulundurulacaktır.

Editör: Haber Merkezi