Arabesk müziğin yaşayan efsanesi Cengiz Kurtoğlu’nun oğullarından olan Orçun Kurtoğlu sürpriz projelerin ardından Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oluyor. Orçun Kurtoğlu yeni ve sevilen şarkılarını yeni bölümde izleyenlere seslendirecek. Babasının izinden giderek onun gibi şarkıcı olan Orçun Kurtoğlu ailenin büyük oğlu. 

ORÇUN KURTOĞLU KİMDİR?

Tam adı Orçun Bora Kurtoğlu olan Orçun Kurtoğlu, 1979 senesinde dünyaya geldi. Orçun Kurtoğlu'nun babası Cengiz Kurtoğlu; annesi ise Fatma Kurtoğlu'dur. Orçun Kurtoğlu, ailenin en büyük çocuğudur ve kendi gibi şarkıcı olan Aydın isminde bir erkek kardeşi bir de Aylin isminde kız kardeşi vardır.

Orçun Kurtoğlu babası gibi müzik ile uğraşmaktadır. 2017 senesinde Sen Varsın İyi Ki isminde bir albüm çıkartmıştır aynı zamanda kendi ismi ile açılmış YouTube kanalında müzik ile ilgili paylaşımlar yapmaktadır. Ses eğitimini Haliç Üniversitesi Türk Musikisi bölümünden alan Orçun Kurtoğlu, ilk albümündeki güçlü yorumu ile dinleyicilerin beğenisini kazandı.

Klipteki oyunculuk performansıyla da tam not alan sanatçı, yakında başka projelerle de müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Orçun Kurtoğlu kimdir

Orçun Bora Kurtoğlu, Günaydın'a verdiği bir röportajda kendisinden şu şekilde bahsetti. "Müzikten başka bir şey yapmadım. Babamdan dolayı müziğin içinde doğdum. 80'li yıllara damga vurmuş şarkıları duyarak büyüdüm. 3 yaşındayken piyano çalıyordum. Babam bana küçük bir org almıştı, birden bire Beethoven gibi çalmaya başlamışım! Çocukken mahallede konser verirdim. Müzik hikayem böyle başlamış oldu. Daha sonra beste çalışmaları yaptım. Konservatuvarda Türk müziği eğitimi aldım. Şan bölümünden mezunum. Şimdi de albüm yaptım. Aslında yıllardır aklımda albüm çıkarma fikri vardı ama biraz uzun sürdü." dedi.

ORÇUN KURTOĞLU EVLİ Mİ?

Orçun Kurtoğlu evli ve 1 çocuk babasıdır. Eşinin ismi Özge'dir. 2019 senesinde ise Nisan adını verdiği kızını kucağına almıştır.

Kızı Nisan'ı kucağına alan Orçun Kurtoğlu, sosyal medya hesabından bir fotoğraf karesi paylaşarak şu notu düştü: "Güzel kızım hoş geldin. Adının geçtiği her yerde çiçek açsın."

Cengiz Kurtoğlu ise heyecanını instagram hesabından şu sözlerle paylaştı: "Prensesim; sağlıkla, mutlulukla, sevgiyle bir ömrün olsun. Hoşgeldin Nisan Kurtoğlu."

Orçun Kurtoğlu kimdir

ORÇUN KURTOĞLU DİSKOGRAFİ

Gölge Gibi

Gönlümün Feri

Haberin Yok

Haklısın

İki Korkak

Sen Varsın İyi Ki

Yanıyor Mu Yeşil Köşkün Lambası

CENGİZ KURTOĞLU'NUN BÜYÜK SÜRPRİZİ

Müzikal kariyerinde ilk kez kadın bir yorumcu ile sevenleriyle buluşan büyük usta ''Cengiz Kurtoğlu''; güzel sanatçı ''Ayşen Birgör'' ile bu projede olmaktan çok keyif aldığını dile getirerek ''Kalpsiz''i dinleyicilerinin gönüllerine emanet etti.

Güçlü müzikal kadrosu ile dikkat çeken projenin sözleri Hakkı Yalçın'a, müziği Orçun Kurtoğlu, Aydın Kurtoğlu, Ferit Özkan ve Seçkin Özer'e ait.

''Kalpsiz''in kayıtlarında Hüsnü Şenlendirici klarnetiyle eşlik ederken projenin müzik yönetmenliği ise Seçkin Özer imzası taşıyor.

Yönetmenliğini Vasso'nun üstlendiği klip; ''Ayşen Birgör''ün duru güzelliği ve Cengiz Kurtoğlu'nun eşsiz yorumuyla izleyicisini mest ediyor.

'Ayşen Birgör'; Adnan Şenses, Emel Sayın, Coşkun Sabah gibi Türk müziğine yön veren birçok sanatçıya vokal olarak uzun yıllar sahnelerinde eşlik etti.

'Ayşen Birgör''; güçlü müziği ses ve sahne hakimiyetinin yanı sıra 1996 yılında ilk albümü ''Gecem'' ile sektöre merhaba demiş ve 2009 yılında ikinci albümü ''Bambaşka''nın sonrasında 'Kış Bahçesi' şarkısı ile müzikal kariyerine devam etmiştir.

Editör: Haber Merkezi