POMEM sözlü mülakat sonuçları polis adayları tarafından sorgulanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı 8 bin polis alımı gerçekleştirilecek. Bu sebeple 27. dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanır, açıklandı mı? sorularına yanıt aranıyor. Polis adayları yazılı sınav sonrası POMEM sözlü mülakata girdiler. Peki POMEM sözlü mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? 

POMEM SONUÇ SORGULAMA EKRANI

POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27. dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları henüz açıklanmadı. POMEM sözlü mülakat sonuçlarının Polisi Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanması bekleniyor. POMEM sonuç sorgulama detayları ise haberimizde...

27. DÖNEM POMEM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

27. Dönem POMEM sonuçları

Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

POLİS AKADEMİSİ NEDİR?

Emniyet Teşkilatının memur, amir ve yönetici ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans, lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan, bünyesinde fakülte, enstitü ve polis meslek yüksekokulları bulunan bilimsel özerkliğe sahip yükseköğretim kurumudur. Akademi görev ve yetkileri Polis Yüksek Öğretim Kanunu, Polis Akademisi Yönetim Birimleri Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

27. Dönem POMEM sonuçları

SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Editör: Haber Merkezi