Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün, Rusya’da koronavirüsle ilgili toplanan bilgilerin toplanması ve teyit edilmesinin yanı sıra devlet kurumlarıyla koordinasyonun sağlanması için açılan merkeze ziyarette bulundu. Rus liderin ziyaret sırasında gönüllülerle bir araya geleceği aktarıldı.

Mişustin: Vatandaşlar doktorlarla ücretsiz görüşebilecek
Diğer yandan Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Putin’in merkezi ziyareti sırasında, vatandaşların virüs konusunda doktorlardan bilgi alabilecekleri bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilecekleri bilgisini verdi.

Mişustin, “Sberbank’la anlaştık. Pazartesi gününden itibaren başta yaşlılar olmak üzere isteyen herkes uygulamayı ücretsiz olarak indirebilecekler. Sberbank doktorlarla yapılacak danışma faaliyetlerinin ücretini ödeyecek, doktorlar da vatandaşlarla konuşacak” dedi.

Söz konusu merkez, koronavirüsle ilgili mesajlaşma uygulamaları, sosyal medya, basın ve resmi istatistik verilerini topluyor. Merkez çalışmalarına başladığı pazartesi gününden beri virüse yakalananların sayısı ile ilgili 55 yalan bilgi topladı.

Editör: Haber Merkezi