RANA İDİL ÖZDOĞAN

“HEM MESLEKİ HEM DE MİLLİ SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Verilen ödüllerin çok iyi bir değerlendirme sonucu sahiplerine ulaştığını söyleyen Şebnem Bursalı “43. Yaşını kutlayan derneğimiz, bu yıl da ekranların ve radyoların en kıymetli isimlerini ödüllendirdi. İşini yaparken ödül almak hele ki; meslektaşlarından ödül almak çok daha anlamlıdır. Çok titiz bir değerlendirme sonrasında verilen ödüllerimizi alan tüm meslektaşlarımı ve sanatçılarımızı şahsım ve yönetimim adına kutlarım. Sektörümüzün en eski, en kıdemli, en saygın derneklerinden biri olarak radyo televizyon gazetecileri derneği olarak üstlendiğimiz hem mesleki hem de milli sorumluluğumuzun sonuna kadar farkındayız. Ve yaptığımız her iş ve projede, bu sorumluluğumuzun farkında olarak adım atıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“ON BİNLERCE GENCİMİZ VE AİLELERİYLE BULUŞTUK”
Yürüttükleri projelere değinen dernek başkanı Bursalı “bu yıl da dernek olarak 3 önemli proje yürütüyoruz. Gençlik ve spor bakanlığımız ve içişleri bakanlığımız ile birlikte 4 yıldır sürdürdüğümüz sporla kal güvende kal projemizle, on binlerce gencimiz ve aileleriyle buluştuk. Her türlü bağımlılıktan gençlerimizi uzak tutmak adına meslektaşlarımız, milli sporcularımız ve sanatçılarımızla birlikte il il dolaşıyoruz. Bu yıl içişleri bakanlığımız ile birlikte başlattığımız “en iyi narkotik polisi anne” projesiyle de yine gençlerimiz ve anneler ile buluşuyor, uzmanlarımızla birlikte anneleri ve gençlerimizi bilinçlendirmek adına çalışmalar yapıyoruz.” dedi

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı’dan sonra konuşan tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Medya Oscarları ödül töreni münasebetiyle sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, milletin evinde misafir etmekten memnuniyet duyuyorum. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğimizin yöneticilerine de bu güzel buluşmaya vesile oldukları için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

“BİRÇOK ÖNEMLİ PROJEYİ YÜRÜTÜYORLAR”
Derneğin yürüttüğü projelerinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Fedakârca yürüttükleri çalışmalarla halkımızı bilgilendirme faaliyeti yürüten medya mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğimizin hem kendi alanında hem de sosyal sorumluluk projelerinde üstlendiği öncü rolü takdirle karşılıyor, derneğimiz hepsi de birbirinden önemli alanlarda birçok kritik projeyi başarıyla hayata geçiriyor.” İfadelerini kullandı.

Dördüncü senesini artık geride bırakan 'Sporla Kal Güvende Kal' kampanyasıyla şimdiye kadar binlerce gencimiz spor ve sanata teşvik edildi. Farklı branşlardan milli sporcularımız, gazetecilerimiz, sanatçılarımız, ülkemizin dört bir yanında ailelerimizle ve evlatlarımızla bir araya geldi. Yine gençlerimizi uyuşturucu ve her türlü bağımlılıktan korumak, aileleri bilinçlendirmek amacıyla 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' projesi hayata geçirildi."
Terör mağduru kadınların haklı mücadelesini dünyaya duyurmak için yürüttüğü çalışmaları da önemsediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak örgütün gerçek yüzünü deşifre etme konusunda halen arzu edilen seviyede olunmadığını söyledi.

19 DALDA ÖDÜL VERİLDİ
19 ayrı kategoride verilen ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan takdim etti. Televizyon dizisi kategorisinde Atv'den Hercai, kadın oyuncu kategorisinde Kanal D Hekimoğlu dizisinden Ebru Özkan, erkek oyuncu kategorisinde Atv'den Kuruluş Osman dizisinden Burak Özçivit, yarışma programı kategorisinde Atv'den Kim Milyoner Olmak İster programıyla Kenan İmirzalıoğlu ödüle laik görüldü.

2019 RTGD ÖDÜLLERİ KAZANANLARI

YILIN TARTIŞMA PROGRAMI MEDYA OSCARI

TARAFSIZ BÖLGE- AHMET HAKAN- CNN TÜRK

YILIN EKONOMİ PROGRAMI MEDYA OSCARI

PİYASA HATTI -GÜZEM YILMAZ- BLOOMBERG HT

YILIN KUŞAK HABER PROGRAMI MEDYA OSCARI

BİRİNCİ SAYFA- CENGİZHAN CEVAHİROĞLU-TRT HABER

YILIN SPOR PROGRAMI MEDYA OSCARI

SON SAYFA- MUSTAFA GÖKSU- A SPOR

YILIN TV DİZİSİ MEDYA OSCARI

HERCAİ- ATV

YILIN KADIN OYUNCUSU MEDYA OSCARI

EBRU ÖZKAN- HEKİMOĞLU- KANAL D

YILIN ERKEK OYUNCUSU MEDYA OSCARI

BURAK ÖZÇİVİT- KURULUŞ OSMAN- ATV

YILIN GÜNCEL PROGRAMI MEDYA OSCARI

HER AÇIDAN -FERDA YILDIRIM- BEYAZ TV

YILIN EKONOMİ KUŞAĞI MEDYA OSCARI

ŞAFAK TÜKLE UYSAL İLE SEANS ÖNCESİ- A PARA

YILIN YARIŞMA PROGRAMI MEDYA OSCARI

KİM MİLYONER OLMAK İSTER -KENAN İMİRZALIOĞLU- ATV

YILIN GEZİ - KÜLTÜR PROGRAMI MEDYA OSCARI

YEŞİL DOĞA - GÜVEN İSLAMOĞLU - CNN TÜRK

YILIN KISA BELGESEL PROGRAMI MEDYA OSCARI

TOPLUMSAL HAFIZA- HAKTAN UYSAL- A HABER

YILIN RADYOSU MEDYA OSCARI

POLİS RADYOSU

YILIN RADYO YAPIMCISI MEDYA OSCARI

MEHMET ÖZBEK – TÜRKÜLER NE DER - TRT TÜRKÜ

YILIN YEREL KANALI MEDYA OSCARI

KANAL 3 - AFYONKARAHİSAR

YILIN AKTÜEL SİYASİ PROGRAMI MEDYA OSCARI

BAŞKENT KULİSİ -MEHMET ACET- KANAL7

CENGİZ POLATKAN ÖZEL ÖDÜLÜ

DİL YARESİ- LEVENT DÖNMEZ- NTV

NURSAL TEKİN ÖZEL ÖDÜLÜ

ARKA SOKAKLAR EKİBİ- KANAL D

MUSTAFA CAMBAZ ÖZEL ÖDÜLÜ

AN VE ZAMAN- KORAY ŞERBETÇİ- 24 TV

 

 

Editör: Haber Merkezi