Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Yanlış biliyormuşuz! Düşük karbonhidratlı beslenme zayıflatmıyor

Yanlış biliyormuşuz! Düşük karbonhidratlı beslenme zayıflatmıyor

Yapılan bir araştırmada, modaya uygun düşük karbonhidratlı beslenmenin dört yıl içerisinde iki kilo artışı sağladığını tespit edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yanlış biliyormuşuz! Düşük karbonhidratlı beslenme zayıflatmıyor
KAYNAK: Daily Mail

Karbonhidratları kısıtlamaya odaklanan diyetler onlarca yıldır kilo vermenin anahtarı olarak lanse ediliyor, ancak düşük karbonhidratlı diyetlerin hepsinin zayıflatmadığı ve hatta bazılarının kilo almaya bile yol açabildiği son araştırmayla ortaya çıktı.

Daily Mail’in haberine göre, Harvard Üniversitesi’nden araştırmacılar üç farklı sağlık veri tabanından 123.300'den fazla kişiyi inceledi.

Katılımcılar beş tür düşük karbonhidratlı diyetten birini yediler ve kilo kaybı ve vücut kitle indeksi (VKİ) 20 yıl boyunca her dört yılda bir takip edildi.

Araştırmacılar, genel olarak düşük karbonhidratlı bir diyet uygulamalarına rağmen, insanlar daha az hayvansal protein tüketmedikçe, çalışma süresi boyunca kilo kaybının önemli olmadığını ve hatta bazı kişilerin kilo aldığını buldu.

F53846Ad4B4109765E38A2041F2A34B5

Düşük karbonhidratlı bir diyet uygulayan ancak sağlıksız karbonhidrat ve hayvansal protein yemeye devam eden kişiler, çalışma sırasında aslında kilo aldılar.

Bu sağlıksız diyeti uygulayan kişilerin dört yıllık bir süre içinde ortalama kilo alımı 1 kiloya yakın idi idi, ancak bir grup katılımcı yaklaşık 2 kiloluk bir artış gördü.

Yalnızca bitki bazlı gıdalar ve yulaf ve tam buğday ekmeği gibi tam tahıllı karbonhidratlar açısından zengin, düşük karbonhidratlı bir diyet uygulayan katılımcılar kilo verdiler ve kilolarını korudular.

Araştırmacıların "sağlıklı düşük karbonhidrat diyeti (HLCD)" olarak nitelendirdiği, mercimek, soya peyniri, yer fıstığı ve nohut gibi daha fazla bitki proteini içeren yiyecekleri yiyen ve balık, avokado ve yumurta gibi sağlıklı yağlar tüketen katılımcılar çalışma süresi boyunca en fazla kiloyu verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altının kilogram fiyatı 2 milyon 405 bin liraya geriledi

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 405 bin liraya geriledi