“İNSAN HAYATINA DOKUNMAK ÇOK ÖNEMLİ”

“Sonuna Kadar Git” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Yılmaz, kendi hayat hikayesi üzerinden çocuklara ve gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Görev aldığı “Hayata Dokun” projesi ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, proje kapsamında okullarda öğrencilerle bir araya gelerek, onların kendilerini tanımlarına yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

“İnsanların Kendilerini Tanımalarını Sağlamak Benim İçin Çok Kıymetli”

Yılmaz; “Böylesine zorlu bir süreçte Kitap Fuarı’nın düzenlenmesini sağlayan değerli Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a teşekkür ediyorum. Geçirmiş olduğu kaza nedeniyle de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gençlerin ve çocukların hayatına dokunabilmek için “Hayatıma Dokun” projesi kapsamında sürekli onlarla birlikte oldum. Şuan pandemi nedeniyle öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelemiyoruz. Onlara kendi hayat hikâyemi anlatarak, örnekler vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunabilme adına “Sonuna Kadar Git” isimli kitabımı hazırladım. “İnsan hayatına dokunmak” çok önemli. İnsanların kendilerini tanımalarını sağlamak benim için çok kıymetli. Kitabımda bir insana bilerek veya bilmeyerek, isteyerek veya kasıtlı olarak nasıl dokunulduğunu ve bu dokunmanın sonucu olarak o insanın nelere maruz kaldığını anlattım. Hayatımda yaşadıklarım beni bu yöne itti. Her yerde ve her fırsatta insanlarımızın hayatına dokunmaya devam ediyorum. Umarım sizlerde bundan böyle daha dikkatli olur, birilerinin yanlış dokunuşlarını da telafi etmek adına, yurdumun güzel insanlarının hayatlarına pozitif dokunursunuz” dedi.

Kendisine İletilen Soruları İçtenlikle Yanıtladı

Yapılan konuşmaların ardından söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap sohbet şeklinde sürdü. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Şair-Yazar Oral Yılmaz’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Oral Yılmaz Kimdir?

“10 Ağustos 1949 tarihinde Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 3 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. 1960 yılında Çaycuma Barbaros İlkokulu’nu bitirirken babasını kaybetti. 1963 yılında Çaycuma Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra devam ettiği M. Çelikel Lisesi’nden ayrılarak 1964 yılı Ocak ayında “Dövizsiz Özel Öğrenci” olarak Almanya’ya gitti. 1967 yılında Dinslaken Maden Meslek Okulu’nu bitirdi. 1972 yılına kadar madenlerde çalıştıktan sonra eğitim hayatına devam ederek 1972-1974 yılları arasında eşzamanlı olarak Moers Maden Teknik Okulu’nu ve Essen Yüksek Teknik Okulu’nu bitirdi. 1974 yılında başladığı Fachhochschule Bochum’dan 1977 yılında maden yüksek mühendisi ünvanıyla erken mezun oldu. 1969 yılından itibaren mütercim tercüman olarak çeşitli görevler aldı ve 1975 yılında Düsseldorf’ta uluslararası mütercim tercüman diplomasının sahibi oldu. 1977-1978 yıllarında maden yüksek mühendisi olarak Ruhr Havzası’nda çalıştıktan sonra istifa etti. 1979 yılında Duisburg’ta tercüme bürosu açarak Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti ağır ceza mahkemelerinde ve çeşitli emniyet müdürlüklerinde mütercim tercüman olarak takriben 6.000 olayın duruşmasında ve operasyonlarında görev aldı. 1984 yılında Münih Üniversitesi’nin hazırladığı yarışmada “İki Dilli Dünya” isimli şiiriyle “Şair-Yazar” ünvanının sahibi oldu ve şiiri “İki Dilde Yaşamak” isimli kitapta yayımlandı. 1984 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra Bolu’da faaliyete geçirdiği tekstil şirketini 25 yıl boyunca yönetip emekli oldu. Bu süre zarfında on yılı aşkın bir süre içinde yerel bir gazetede köşe yazarlığı yaptı. 2010 yılından beri Bartın’da yaşamaktadır ve 2017 yılında anı-roman türünde “Oğlum Nerede?” ile 2018 yılında Almanya’da yaşadığı adli vakaları içeren “Tercüman” isimli kitapları yazmıştır. Son olarak yazdığı “Sonuna Kadar Git” isimli romanı basım aşamasındadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.”

BELEDİYE MECLİSİ 14 GÜNDEMLE TOPLANACAK

Bartın Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 2 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilecek. 14 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıda yeni gündem maddelerinin aynı sıra Kasım Ayı Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de görüşülecek.

Bartın Belediye Meclisinin Aralık Ayı Gündemi;

1. “Belediyemizde görev yapan memur ve sözleşmeli personellere ödenen sosyal denge tazminatları hakkında yeni sözleşme yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin görüşülmesi.

2. Belediyemizce İşletmeciliği yapılan Şehirlerarası Otobüs Terminalinden çıkış yapacak araçlar için uygulanacak ücret tarifesi ile Terminal Otopark Ücret Tarifesinin belirlenmesi talebinin görüşülmesi.

3. Personel Performans Değerlendirme Yönetmeliğinin kabulü talebinin görüşülmesi.

4. Güncellenen Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin kabulü talebinin görüşülmesi.

5. Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Balamba Mahallesi, tapuda  1381 ada, 71 numaralı parselin satış talebinin görüşülmesi.

6. Güzelcehisar Köyü, tapuda  (eski) 9 pafta, 2202 parsel numaralı taşınmazın Mevzii İmar Planının yeniden onay talebinin görüşülmesi.

7. Mülkiyeti Belediyemize ait Şiremirçavuş Mahallesi, tapuda 1340 ada, 2 numaralı parselin satış talebinin görüşülmesi.

8. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün inceleme raporu doğrultusunda, Gölbucağı Mahallesi, tapuda 510 ada, 277 parsel nolu belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazda çekme mesafesinde düzenlemeye gidilmesi amacıyla yapılan İmar Planı Değişikliğinin yeniden görüşülmesi.

9. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Belediyemizce 2022 yılında uygulanacak Ölçü ve Tartı Muayene Harcı ücretlerinin belirlenmesi talebinin görüşülmesi.

10. Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Atık Yağ Protokolünün görüşülmesi.

11. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Aladağ Mahallesi, tapuda  810 ada, 25 numaralı parselin satış talebinin görüşülmesi.

12. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait Balamba Mahallesi, tapuda 986 ada, 66 numaralı parselin satış talebinin görüşülmesi.

13. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Belediyemiz Mücavir Alan sınırlarımıza bitişik olan Esenyurt Köyü ve Akmanlar Köyünün mücavir alana alınması talebinin görüşülmesi.

14. Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliği ile Bartın Belediyesi İnkum Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliğinin iptal edilerek yeniden düzenlenen Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliğinin görüşülmesi.” 

SÖZÜN ÜSTADI HAYATİ İNANÇ BARTINLILARLA BULUŞACAK

Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde Ünlü Sunucu, Divan Edebiyatı aşığı, Hukukçu, Şair ve Yazar Hayati İnanç tarafından Can Veren Pervaneler “Hayata Şiirden Bakmak” konulu söyleşi 1 Aralık Çarşamba günü 18.30’da Belediye Sosyal Tesisleri fuar alanında gerçekleştirilecek. Söyleşilerinde mizahi anlatımı ile güldürürken düşündüren İnanç, dilimiz ve divan edebiyatının güzelliklerini katılımcılarla paylaşacak. Divan Edebiyatı şiirleri ile günümüz sorunlarına ışık tutarak yol gösterici ipuçları verecek olan İnanç, etkileyici sunumu ile klasik edebiyatı günümüze taşıyan kıymetli isimler arasında yer alıyor.

“Tüm Vatandaşlarımızı Bu Önemli Söyleşiye Davet Ediyorum”

Tüm vatandaşları söyleşiye davet eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde 6 gündür çok önemli söyleşiler gerçekleştirdik. Son olarak da Sayın Hayati İnanç hocamızın Can Veren Pervaneler “Hayata Şiirden Bakmak” konulu söyleşisi ile de etkinliklerimizi noktalayacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu önemli söyleşiye davet ediyorum” dedi.

Hayati İnanç Kimdir?

“Denizli, 1961 doğumlu. İstanbul Hukuk 1984 mezunu. Avukatlığın yanısıra yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yaptı. “En değerli iş insana yatırım” inancında. Klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmak hayat tarzı. TRT de “Can Veren Pervaneler” programını hazırlayıp sunmaktadır. Aynı isimle 6 kitap neşretti.”

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz aylarda yaşanan trafik kazası sonrası, uzun tedavi sürecinin ardından göreve başlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. Geçmiş olsun ziyaretleri son olarak Bartın Cumhuriyet Savcısı Hüdayi Kılıç, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Prof. Dr. Sevim Çelik ve Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve Belediye Meclis Üyeleri, Bartın PTT Başmüdürü Özcan Pamuk, Çaycuma İlçe Özel İdaresi Müdür Vekili Kemalettin Yaşar, Kemerköprü Şehit Serkan Talan Polis Merkezi Amiri Ebubekir Yaylacı ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut kapıları Müdür Vekili Doğukan Benli,  Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Yönetim Kurulu Üyesi Recep Çömlek, Akören Söküler Köyü Muhtarı Şahin Başol, Serdar Köyü Muhtarı Mehmet Öztürk, Yıldız Köyü Muhtarı Muhammer Demir, Uzunöz Köyü Muhtarı Sadettin Kalay, Azası Recai Işık, Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Altay, Dr. Öğr. Üyesi Huriye Çolaklar, Arş. Gör. Nuri Taşkın, Arş. Gör. Hasan Öztürk, Öğrenci Temsilcisi Bedirhan Güler, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı, Akpürçek Rehau Pvc Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Adem Akpürçek, Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Akpürçek’e,  Ulus ve Köylerine Hizmet Derneği Başkanı, Okçu Ticaret Beko Bayii Sahibi Satı Lütfi Okçu, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bartın İl Başkanı Duran Iğıl ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bartın’da Yaşayan Uluslular Derneği Başkanı Coşkun Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bartın Seramik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Aldatmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Onur Aldatmaz ve Satış Müdürü Hüseyin Sönmez, Mimar Murat Kaya, İş İnsanı Sıtkı Somaklı, Almanya Fikir İletişim Platformu Yönetim Kurulu Üyesi gurbetçi Sosyolog Sayın Bahri Akalın, Çakırkadı Köyü önceki dönem Muhtarı Şenel Tabakoğlu ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. 

Editör: Haber Merkezi