Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak seçim beyannamesinde açıkladığı projelerden biri olan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Projesi hayata geçiriliyor. Başkan Bayrak’ın girişimleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanarak proje safhasına gelen Sarız Atık Su ve Arıtma Tesisi’nin ihalesi Ankara’da İller Bankası Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

İhale alan firma tarafından yapılması planlanan tesis ile birlikte Sarız’ın en büyük tatlı su kaynağı olan ve Seyhan Havzasına katılan Sarız Çayı tekrardan temiz ekolojik florasına kavuşacak.

Konuyla ilgili konuşan Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak:

“Seçim beyannamemizde belirtmiş olduğumuz projelerden biri olan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Projemiz ile İlçemiz en büyük tatlı su kaynağı olan ve Seyhan Havzasına katılan Sarız Çayı temiz ekolojik florasına tekrar kavuşuyor.

Bu çerçevede Sarız Belediyesi olarak yaptığımız girişimler sayesinde: Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tüm İlçelerde olduğu gibi Sarız’da da yatırımlarını sürdürüyor. İlçe merkezi ile kırsalda yürütülen çalışmalarla Sarız hak ettiği hizmetlere kavuşmaya devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Sarız İlçesinde yapımı planlanarak proje edilen Sarız atık su arıtma tesisinin ihalesi 14.01.2020 tarihi saat 14:00’de İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir.

İlçemiz merkezinden geçen ve kanalizasyon atıklarıyla büyük bir hızla kirlenerek ekolojik dengesi bozulan Sarız Çayı bu projeyle temiz ekolojik dengesine ve Sarız’ımıza yeniden kazandırılacaktır. Allah hayırlı uğurlu etsin.” ifadelerini kullandı.

İlçe merkezinden geçen Sarız Çayı, kanalizasyon atıkları ile hızla kirlenerek ekolojik dengesi bozulmuş bir halde bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi