Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşların kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Haberimizde, seyahat izin belgesinin e-Devlet üzerinden nasıl alınacağı ve diğer detayları bir araya getirdik…

SEYAHAT İZİN BELGESİ E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL ALINIR?

Seyahat izin belgesini e-devlet üzerinden almak isteyen vatandaşlar öncelikle e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yapmalıdır. E-devlet’e giriş yapıldıktan sonra ana sayfadaki arama ekranına seyahat izin belgesi yaparak arama yapılmalı.

Karşınıza çıkan sayfada “yeni başvuru” seçeneği tıklanmalı.

Sonraki sayfada başvuru türü seçeneğinde seyahat izin işlemleri seçilmeli.

Alt başvuru bölümünde ise, havayolu ile mi yoksa karayolu ile seyahat edileceği seçilmeli.

İlerleyen sayfalarda, hangi ilin valiliğine başvuru yapılacağı ve istenen kişisel bilgiler, tam ve doğru olarak girildikten sonra, seyahat izin belgesinin hangi sebepten dolayı istendiği belirtilerek başvuru işlemi tamamlanmalı.

KİMLER SEYAHAT İZİN BELGESİ ALABİLİR? 

Kimlerin seyahat izin belgesi alabileceğine dair açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile belli oldu. Buna göre;

Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen vatandaşlar,

Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar

Son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler seyahat izin belgesi alabilecekler.

Bununla birlikte, üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yer aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler ve üst düzey kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin de seyahat kısıtlaması olamayacak.

İZİN BELGESİ OLMADAN SEYAHAT EDENLERE CEZA

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL, Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392 TL idari para cezası uygulanmasına ve kararlara uymayan kişilerin adli makamlara bildirilmesine karar verildi.

 

Editör: Haber Merkezi