MERAL AKŞENER’İN MASKESİ DÜŞTÜ, PEŞİNE TAKILANLAR SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ!

MİLLİYETÇİLİĞİ KAPIDAN SOKMAYAN ALÇAK

MHP Gen. Bşk. Yard. İzzet Ulvi Yönter: "Milliyetçiliği kapıdan içeri sokmayan bir alçak, müstevli ve mülevves emellere kucak açıp, hıyanete ve melanete kuklalık yapar. Nasılız, İYİ miyiz?"

İP’te sular durulmuyor. Ülkücülük üzerinden siyaset yapan, ancak kısa sürede maskesini düşüren İP yönetimi, art arda gelen açıklamalar karşısında çaresizce sessizliğe gömüldü. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde İP’in Kadıköy Belediye Başkanı adayı olan Emre Kınay, seçimlerden önce İP Genel Başkanı Meral Akşener’e gidip, “Ben sosyalistim. Siz bile gönderseniz, milliyetçi olan kimseyi kapıdan almam” dediğini açıkladı. Kınay, Meral Akşener’in bu sözünü hemen kabul ettiğini belirtti.

‘AKŞENER, SOSYALİST OLDUĞUMU BİLİYORDU’

Emre Kınay, İP’in Kadıköy Belediye Başkan adaylığı sürecini Haber Global televizyonunda anlattı. Türkçülük ve milliyetçilik fikirlerine kökten karşı olduğunu dile getiren Emre Kınay, Türk milliyetçiliği iddiasıyla ortaya çıkan Meral Akşener’in kendisine oy verenleri nasıl aldattığını anlattı. Sosyalist olduğunu, Meral Akşener’in bu durumu adaylık teklifinden önce bildiğini anlatan Kınay, kendisine neden İP sorusunu soran sunucuya şunları söyledi: Aslında bu soruyu, bu programa daha önce katılan Meral Hanım’a ‘Solcu ve sosyalist olduğunu söyleyen bir adamı neden aday gösterdiniz’ diyerek siz sormalıydınız.

ABLANIZLA ŞİMDİLERDE MUTLU MUSUNUZ?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya: "Bu ne kepazelik Allah aşkına! Milliyetçi Hareket Partisinde ülkücülüğümü yaşıyamıyorum diyenler, ablanızla şimdi mutlu musunuz?"

SENDEN BABAANNE BİLE OLMAZ

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran, yüz binlerce mesaj ile İP yönetimi ve Meral Akşener’e nefret kusan seçmenler ise Akşener için, “Senden babaanne bile olmaz. Torunlarına böyle mi doğruluk ve iyilik dersi veriyorsun” şeklinde mesajlar attı. İP’li Ümit Özdağ’ın “Ülkücü bir parti olmayacağız” sözlerinin de hatırlatıldığı mesajlarda, “Akşener, Tanrı dağı kadar Türk’üz’ mesajları atıyor, ülkücülükten dem vuruyordu. Şimdi ise Tanrı Dağı kadar yalancı oldukları ortaya çıktı” ifadeleri yer aldı.

HDP İLE KİRLİ İLİŞKİLER

Geçtiğimiz günlerde, yerel seçimlerde İP’in kendilerini ziyaret ettiğini belirten HDP’li Sırrı Süreyya Önder, “Dün bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl çalışalım? Şunu nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden bir siyasal parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Parti’yi kastediyorum” diyerek İP ile HDP arasındaki kirli çamaşırları ortaya dökmüştü. Sırrı Süreyya Önder’in açıklamalarına ise İP sözcüsü Yavuz Ali Ağıroğlu cevap vermiş, “Bizim içimizde çocuklarımızın katillerinden herhangi bir vesileyle medet uman bir tane alçak yoktur.” şeklinde konuşmuştu.

KINAY DERTLENMESIN, ABLASI DOĞRU DEMİŞ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: "İP’in bazı yöneticileri “Ülkücüyüz” diyerek milleti kandırmaya çalışırlar. Emre Kınay dertlenmesin, ablası doğru demiş, kendisine en yakışan parti İP’tir."

PKK SEVİCİLERLE ANAYASA HAZIRLADILAR

Oysa İP ile HDP’nin dirsek teması ilk kez ortaya çıkan bir şey değildi. CHP’li Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında, HDP ile İP’in bir teması oldu mu şeklinde sorulan bir soruya, “Doğrudur. 2018’de, CHP, HDP, SP ve İP uzmanlarıyla, yetkilileriyle ortak paydalar oluşturan bir anayasa raporu hazırlandı.” diyerek yanıt vermişti. İP yönetimi ise, iddialar karşısında henüz bir açıklama yapmadı.

‘ÜLKÜ DEVLERİ’, SİZ NE DİYORSUNUZ?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz: "Emre Kınay, Meral Hanım’a 'Milliyetçi kimliğiyle hiç kimse kapımdan içeri giremez dedim, tamam dedi' diyor... İp’e tutunan “Ülkü Devleri” siz ne diyorsunuz?"
Editör: Haber Merkezi