Uzun yıllar söz yazarı ve besteci olarak tanınan ve ardından şarkıcı olarak da adından bahsettiren Sinan Akçıl bu akşam Şarkılar Bizi Söyler'in konuğu oluyor. Sinan Akçıl Müzik adamı keman virtüözü ve Tekfen Filarmoni Orkestrası şefi Saim Akçıl'ın oğludur. Sinan Akçıl'ın kendi bestesi olan şarkıları da Şarkılar Bizi Söyler'de seslendirmesi bekleniyor. Peki Sinan Akçıl kimdir, aslen nerelidir? İşte ünlü şarkıcı ve besteci Sinan Akçıl hakkında tüm merak edilenler...

SİNAN AKÇIL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NEREDE DOĞDU?

Sinan Akçıl 20 Mayıs 1982 tarihinde Leeuwarden, Hollanda'da doğru. Ünkü şarkıcı Sinan Akçıl aslen Çanakkale Biga’lıdır.Türk besteci, müzisyen, söz yazarı ve şarkıcı olarak anılan Sinan Akçıl, Müzik adamı Saim Akçıl'ın oğlu ve piyanist İdil Akçıl'ın kardeşidir. Müziğe çok küçük yaşlarda başlamış, yaşının küçük olmasına rağmen yaptığı bestelerle beğeni kazanmıştır. Akçıl, şimdiye kadar başta İzel olmak üzere Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Candan Erçetin, Yaşar, Zeynep Casalini, Mustafa Sandal, Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Kutsi, Petek Dinçöz gibi isimlerle çalışmıştır.

sinan akçıl

Hadise'nin Mayıs ayında yapılan 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edip dördüncü olduğu Düm Tek Tek şarkısına imza atmıştır. Ayrıca, pop şarkıcısı Hande Yener'in 1 Nisan 2010 tarihinde çıkardığı Hande'ye Neler Oluyor? albümündeki söz ve müzikler Sinan Akçıl'a aittir. Hande Yener'in 13 Eylül 2010'da çıkarmış olduğu Hande'yle Yaz Bitmez albümündeki 10 remix ve "Uzaylı" adlı şarkının söz ve düzenlemeleri de Sinan Akçıl imzalıdır. Sinan Akçıl Hande Yener'in Eylül 2011'de çıkarmış olduğu Teşekkürler adlı albümündeki şarkıların söz yazarlığını ve bestelerini yaptı.

SİNAN AKÇIL EVLİ Mİ, EŞİ KİM?

Akçıl 24 Aralık 2018 tarihinde Burcu Kıratlı ile evlenmiştir. Çift 6 Eylül 2019 tarihinde boşandı. Eski eşi Burcu Kıratlı ile 22 Şubat 2021 tarihinde tekrar evlendi.

SİNAN AKÇIL ŞARKILARI

Şarttır Şarttır
Tabi Tabi
Fark Atiyor
Seni Bir Tek
Biri Bana Gelsin
Vazgeçilmezim
Başka Şansın Yok
Ayıp Yani
Dev Dalga
Atma
Kalp Sesi
İyi Değilim
Yüzyılın Aşkı
1001 Gece
Kapı
Hatırlasana
Aşkla
Yüzyılın Aşkı
Bir Şey Olmuş
Kalp Sesi
Hoppala
Arada Sırada
Bize Yazdim
Öylesine
Güzel Kız
Tabi Tabi
Bize Her Yer Cennet
Bana Uyan
Kalp Sesi
Olsun Bakalım
Kıymetlim
Yüzyılın Aşkı
Sürüne Sürüne
Cumartesi
Kalp Sesi
Ey Aşk
Dokunma Bana
Senden Deliyim
Terk Ediyorum

Editör: Haber Merkezi