Türkçe ve Arapça olarak okunabilen sınav duaları LGS ve YKS sınavlarına girecek öğrencilerin kolaylıkla öğrenebileceği kısalık ve açıklıkta. Özellikle sınav zamanlarında ortaya çıkan vesvese, evham, endişe, stres ve uyku bozukluklarına karşı okunan sınav duaları öğrencilerin manevi açıdan rahatlamasına ve sınavların daha iyi geçmesine yardımcı oluyor. İşte, Türkçe ve Arapça okunuşlarıyla sınavda okunacak dualar…

TÜRKÇE ARAPÇA SINAV DUALARI

رَبِّ اَدْخِلْن۪ي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَاَخْرِجْن۪ي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ ل۪ي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَص۪يرًا

1- “Yâ Rabbi! (Hicretle gireceğim yere) beni doğruluk (ve hoşnutluk) üzere dâhil et. (Çıkacağım yerden de) beni doğruluk (ve hoşnutluk) çıkışıyla çıkar. Bana tarafından yardım edici bir kuvvet (iktidar) ver.” (İsrâ Sûresi/80.Ayet)

"Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ." 

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ ل۪ي صَدْر۪يۙ . وَيَسِّرْ ل۪ٓي اَمْر۪يۙ . وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَان۪يۙ . يَفْقَهُوا قَوْل۪يۖ .  

2-  “Rabbim! Benim gönlüme genişlik ver. Benim işimi kolaylaştır, dilimden de (şu) düğümü çöz ki sözümü iyi anlasınlar.” (Taha Suresi/25-28)

“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli ”

"رَبِّ يَسِّرْ وَلاَ تُعَسِّرْ، رَبِّ تَمِّمْ بِالْخَيْر"

3- "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" 

رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا و فهمت والحقني باالصالحين

4- “Rabbim benim ilmimi ve anlayışımı artır, ve beni salihlerin arasına al.” (Taha Suresi/114)

Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.

يا حفيظ، يارقيب، ياناصر، ياالله

5- “Ey koruyan, Ey gözeten, Ey yardım eden, Allah'ım”

Ya hafiz, Ya Ragib, Ya Nasır, Ya Allah,

ياَحَىُّ ياَقَيُّومُ بِرَحْمَتِكَ اَسْتَغِيسُ

6- “Ey daima hayatta olan Hayy, bütün varlıkları ayakta tutan Kayyum! Rahmetinin hakkı için senden yardım istiyorum.”

Ya Hayyu,Ya Kayyumu, Birahmetike Esteğisu

YEDİ AYET:

قُلْ لَنْ يُص۪يبَنَٓا اِلَّا مَا كَتَبَ اللّٰهُ لَنَاۚ هُوَ مَوْلٰينَاۚ وَعَلَى اللّٰهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

1- “Deki: Bizim başımıza ancak Allah’u Teala’nın bizim için yazdığı şeyler gelir. O bizim Mevlamızdır. O’nun için mü’minler ancak allah’a güvenip dayanırlar.” (Tevbe Suresi/51)

"Kul len yusîbenâ illâ mâ keteba(A)llâhu lenâ huve mevlânâ ve’ala(A)llâhi felyetevekkeli-l mu'minun"

وَاِنْ يَمْسَسْكَ اللّٰهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُٓ اِلَّا هُوَۚ وَاِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَٓادَّ لِفَضْلِه۪ۜ يُص۪يبُ بِه۪ مَنْ يَشَٓاءُ مِنْ عِبَادِه۪ۜ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّح۪يمُ

2- “Eğer Allah’u Teala sana bir zarar dokunduracak olursa, o zararı Allah’tan başka giderecek yoktur. Ve eğer Allah’u Teala,, sana bir hayır murad ederse, o iyiliğin sana ulaşmasına engel olabilecek de yoktur. Allah’u Teala, fazl’u keremi ile kullarından dilediğine verir. allah Gafur’dur. Suçları örtücü, günahları bağışlayıcıdır. Rahim’dir. Kullarına acıyandır, merhametlidir.” (Yunus Suresi/107) 

"Ve-in yemseska(A)llâhu bidurrin felâ kâşife lehu illâ hu(ve) ve-in yuridke biḣayrin felâ râdde lifadlih(i) yusîbu bihi men yeşâu min ‘ibâdih(i)vehuve-l ġafûru-rrahîm"

اِنّ۪ي تَوَكَّلْتُ عَلَى اللّٰهِ رَبّ۪ي وَرَبِّكُمْۜ مَا مِنْ دَٓابَّةٍ اِلَّا هُوَ اٰخِذٌ بِنَاصِيَتِهَاۜ اِنَّ رَبّ۪ي عَلٰى صِرَاطٍ مُسْتَق۪يمٍ

3- “Doğrusu ben, hem benim Rabbim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah’a tevekkül ettim. Yeryüzünde hareket eden hiç bir canlı yoktur ki, idaresi onun elinde olmasın. Benim Rabbim doğru yol üzeredir.” (Hud Suresi/56)

 "İnnî tevekkeltu ‘ala(A)llâhi rabbî verabbikum mâ min dâbbetin illâ huve âḣiżun binâsiyetihâ  inne rabbî ‘alâ sirâtin mustekîm(in)"

"وَكَاَيِّنْ مِنْ دَٓابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَاۗ اَللّٰهُ يَرْزُقُهَا وَاِيَّاكُمْۘ وَهُوَ السَّم۪يعُ الْعَل۪يمُ

4- “Nice canlı hayvanlar vardır ki, zayıflıklarından dolayı rızıklarını elde edemiyorlar. Onları ve sizi Allah’u Teala besliyor. O Semi’dir (en iyi işitendir), Alim’dir." (Ankebut Suresi/60)

"Vekeeyyin min dâbbetin lâ tahmilu rizkaha(A)llâhu yerzukuhâ ve-iyyâkum vehuve-ssemî’u-l’alîm(u)"

مَا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَا وَمَا يُمْسِكْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

5- “Allah’ın insanlara göndereceği herhangi bir rahmet ve nimeti engelleyip tutacak yoktur. Bir şeyi de tutarsa onu da sonradan sizlere ulaştırabilecek yoktur. o Aziz’dir, her şeye galiptir. Hakim’dir, hükmünde hikmet sahibidir.”(Fatır Suresi/2)

"Ma yeftehillahu lin nasi min rahmetin fe la mumsike leha, ve ma yumsik fe la mursile lehu min ba'dih, ve huvel azizul hakim."

وَلَئِنْ سَاَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللّٰهُۜ قُلْ اَفَرَاَيْتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّٰهِ اِنْ اَرَادَنِيَ اللّٰهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كَاشِفَاتُ ضُرِّه۪ٓ اَوْ اَرَادَن۪ي بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكَاتُ رَحْمَتِه۪ۜ قُلْ حَسْبِيَ اللّٰهُۜ عَلَيْهِ يَتَوَكَّلُ الْمُتَوَكِّلُونَ

6- “Ey Rasulüm şüphesiz ki kafirlere ‘yerleri ve gökleri kim yarattı?’ diye sorsan, elbetteki ‘Allah’tır’ diyecekler. Ey Rasulüm! Sen de deki, o halde söyleyin bakalım: Allah bana bir zarar verirse, o taptıklarınız O’nun bu zararını giderebilirler mi? Veyahut Allah bana bir nimet veya afiyet dilerse, onlar Allah’ın bu nimetine engel olabilirler mi? Ey Rasulüm! De ki: ‘Allah bana kafidir.’ Tüm tevekkül edenlerin tevekkülü ancak O’nadır." (Zümer Suresi/38)

"Vele-in seeltehum men ḣaleka-ssemâvâti vel-arda leyekûlunna(A)llâh(u) kul eferaeytum mâ ted’ûne min dûni(A)llâhi in erâdeniya(A)llâhu bidurrin hel hunne kâşifâtu durrihi ev erâdenî birahmetin hel hunne mumsikâtu rahmetih(i) kul hasbiya(A)llâh(u) ‘aleyhi yetevekkelu-lmutevekkilûn(e)"

فَاِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللّٰهُۘ لَٓا اِلٰهَ اِلَّا هُوَۜ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظ۪يمِ

7- “Ey Rasulüm! Eğer yüz çevirirlerse onlara de ki: ‘Bana Allah yeter. O’ndan başka kendisine ibadet edilecek hiçbir ilah yoktur. Ben ancak O’na güvenip bağlandım. Ve o büyük arşın sahibi Rabbimdir.” (Tevbe Suresi/129)

"Fe-in tevellev fekul hasbiya(A)llâhu lâ ilâhe illâ hu ‘aleyhi tevekkeltu vehuve rabbu-l’arşi-l’azîm(i)"

Bu ayetleri (hayız-nifas halinde okunmaz) vesvese, evham, endişe, strese bağlı uyku bozuklukları, kontrol altına alamadığınız her türlü kaygı durumları, örneğin mahkeme süreçlerinizde, anlamları ile birlikte, dilediğinizce okuyabilirsiniz. Hayız ve nifas halinde sadece anlamlarını okumanız bile bilinç altınızda büyük bir telkin olacaktır biiznillah. 

 

Editör: Haber Merkezi