Türkgün | Siyaset | Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun Türkiye'ye geliyor

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye 3 günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Ankara’da kritik temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye 3 günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Ankara’da kritik temaslarda bulunacak.

MUHABİR: Şerife Çetin

Ziyaretle ilgili İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Duran'ın açıklamaları şu şekilde:

"Ziyaret kapsamında, Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı 7 Mayıs 2026 tarihinde Ankara’da icra edilecektir.

İki ülkeden ilgili bakanların da katılımıyla düzenlenecek Konsey Toplantısı’nda dost ve kardeş Cezayir’le ilişkilerimiz tüm veçheleriyle değerlendirilecek ve ikili iş birliğimizin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmelerde güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da fikir teatisinde bulunulacaktır.

Ziyaret vesilesiyle ayrıca ikili ilişkilerin ahdî zeminini güçlendirecek muhtelif anlaşmaların imzalanması öngörülmektedir."

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...