Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 42. İSEDAK Bakanlar Toplantısı kapsamındaki temaslarını sürdürüyor. Bolat, Pakistan Ticaret Bakanı Jam Kamal Khan ile bir araya gelerek Türkiye ile Pakistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri ve iş birliği imkanlarını değerlendirdi.
Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Bolat, dost ve kardeş Pakistan ile mevcut iş birliğini çeşitlendirmeye ve derinleştirmeye büyük önem verdiklerini belirtti.
Ticaret ve yatırım ilişkileri için somut adımlar ele alındı
İki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini daha ileri seviyeye taşıyacak somut adımları görüştüklerini ifade eden Bolat, ikili ve bölgesel anlaşmaların etkin şekilde değerlendirilmesinin önemini vurguladı.
Bolat, üst düzey temasların sürdürülmesi ve özel sektörler arasındaki etkileşimin artırılması yoluyla ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesini ele aldıklarını kaydetti.

Öncelikli sektörler ve stratejik projeler gündemde
Görüşmede, önümüzdeki dönemde ikili ekonomik iş birliğine ivme kazandırabilecek öncelikli sektörler, ürün grupları, stratejik projeler ile karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatları da değerlendirildi.
Bu alanlarda somut ve sonuç odaklı iş birliğini geliştirmeye yönelik imkanlar üzerinde durulduğunu belirten Bolat, Türkiye ile Pakistan arasındaki çok boyutlu iş birliğinin önemine dikkati çekti.
İş birliği bölgesel refah ve istikrara katkı sağlayacak
Türkiye ile Pakistan arasında karşılıklı güven ve ortak çıkarlar temelinde gelişen iş birliğinin iki ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade eden Bolat, bu iş birliğinin bölgesel barış, refah ve istikrarın güçlendirilmesine de önemli katkılarda bulunacağına inandığını bildirdi.