Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren var güçleriyle mücadele ettiklerini belirterek, 31 ilçede, ilçe belediyeleriyle birlikte dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay

 

2 AY KİRA ALINMIYOR

Altay, Esnafa ve vatandaşlara destek amacıyla Büyükşehir’in kiracısı olan esnaflardan 2 ay boyunca hiç kira talep etmeyeceklerini belirterek, sokakta kalan insanları da otellere yerleştirdiklerini söyledi. Başkan Altay, umreden dönen, Konya’da karantina altına alınan misafirlerin ihtiyaçlarını giderdiklerini vurguladı.

EVDE ÜCRETSİZ SU

Bu süreç içinde KOSKİ abonelerinin suyunun hiçbir sebeple kesilmeyeceğini kaydeden Başkan Altay, “Suyu kesik olan abonelerimizin su kullanımı tekrar sağlanıyor. Yine vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu süreçte mağdur olmaması için su fiyatlarını 2019 rakamlarına geri çektik. İş yeri kapanan ve çalıştığı iş yeri kapandığı için işsiz kalanların evlerinden 2 ay boyunca su ücreti alınmıyor. 1 Nisan’dan itibaren, esnaf odalarımızın Esnaf Bilgi Sistemi’ne kayıtlı tüm esnafımız 2 ay boyunca iş yerinden suyu ücretsiz kullanacak” dedi.

BEDAVA MASKE DAĞITIMI

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kovid-19 önlemleri çerçevesinde toplu ulaşım kullanan hemşehrilerimize maske dağıtımı yapıyoruz” diyen Başkan Altay, alınan son önlemler çerçevesinde şehir merkezinden ilçelere yapılan toplu ulaşım seferlerini geçici olarak sonlandırdıklarını belirtti.

EN ÖNEMLİ KONU; AŞ

Salgın nedeniyle Konya’da şu anda en önemli konunun ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını gidermek olduğunu vurgulayan Başkan Altay, dün ihtiyacı olmayan kişilerin bugün ihtiyaç sahibi konumuna düştüğünü belirtti. Başkan Altay, “Onun için biz de sadece bu işe yoğunlaştık ve bir koordinasyon dahilinde Sosyal Kartları dağıtmaya başladık. Şu anda en önemli konu özellikle yaklaşan ramazan ayında evlerde aşın kaynaması. Bütün ekonomik gücümüzü buna ayırdık. Merak etmeyin, Allah’ın izniyle herkese yeteceğiz” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ, EVLERDE ‘AŞ’IN KAYNAMASI

Sosyal yardımları Büyükşehir Belediyesinin kendi kaynaklarından karşıladıklarını bununla ilgili bir bütçe sorunu olmadığını kaydeden Başkan Altay, “Şu anda önceliğimiz insanların evinde aşının kaynaması. Bütün enerjimizi buna harcıyoruz” ifadelerini kullandı. Belediyeler bazında Türkiye’nin en geniş sosyal destek paketini açıkladıklarını vurgulayan Başkan Altay, Konya’da el uzatmadıkları kimse kalmayacağını dile getirdi. “Evde kalın, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın” çağrısını yineleyen Başkan Altay, “Moral ve motivasyonumuzu üst seviyede tutarak, resmi kaynaklar dışında yazılanlara itibar etmemeliyiz” dedi.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM KAMPANYASINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’nın beraberlik için önemli bir adım olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem başlığı ile başlatılan kampanya hayırseverlerimizle dar gelirli vatandaşlarımızın arasında köprü vazifesi görüyor. Konya Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, sanayicilerimiz, hemşehrilerimiz hep birlikte destek veriyoruz. Bu vesile ile tüm hayırseverlerimizi Milli Dayanışma Kampanyası Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

KENTİN TAMAMINDA DEZENFEKSİYON SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren vatandaşların sağlığı için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Dezenfeksiyon Eylem Planı kapsamında merkez ve 28 ilçede belediye hizmet binaları, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar, kültür merkezleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, üniversiteler, havaalanı, otogarlar, askeri binalar, camiler, eczaneler, umuma açık tuvaletler, meydanlar, alt ve üstgeçitler, yatılı Kur’an kursları, öğrenci yurtları, dernek binaları ve müzelerin dezenfeksiyonunu yaptı. Büyükşehir, 28 ilçe merkezindeki camiler, okullar ve resmi kurumların tamamı ile şehir merkezindeki tüm camilerin dezenfeksiyonunu tamamladı. Konya Büyükşehir Belediyesi, otobüs ve tramvaylardaki dezenfeksiyon çalışmalarını da düzenli olarak sürdürüyor. Toplu ulaşım araçlarını kullanmak zorunda olan insanların sağlığı için büyük titizlikle çalışan Büyükşehir, toplu ulaşım araçları ve şehir merkezinde bilgilendirme broşürleri de dağıtıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Dezenfeksiyon Eylem Planı kapsamında belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının yanı sıra resmi kurumların hizmet araçları ile hatlı minibüsler, ticari taksiler ve personel servislerinin de ücretsiz dezenfeksiyonunu yapıyor.

TOPLU ULAŞIM KULLANAN YOLCULARA ÜCRETSİZ MASKE

Konya Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu olacağını açıklamasının hemen ardından toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlara maske dağıtımını başlattı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) öğretmen ve çalışanları tarafından üretilen maskeler ücretsiz olarak şehir merkezindeki otobüs ve tramvay durakları ile belediye personelleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ulaşım araçlarına maskesiz binilmeyeceğini belirterek, toplu ulaşımı kullanan vatandaşların maske ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI, GÜNLÜK 25 BİN MASKE ÜRETİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) koronavirüs salgınından korunmada ihtiyaç duyulan ürünlerden birisi olan maske üretimine devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Meslek Edindirme Kursları öğretmen ve çalışanları tarafından üretim atölyelerinde her gün 25 bin maske üretiliyor. İhtiyaç durumuna göre daha fazla maske üretme imkânına da sahip olan KOMEK’te üretilen maskeler, toplu taşıma araçlarında, ihtiyaç durumuna göre virüsle etkin mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere emniyet güçlerine, belediye çalışanlarına veriliyor.

BÜYÜKŞEHİR SOSYAL HAYATI EVLERE GETİRİYOR KONYA

Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için YouTube kanalından çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. Evde kalan çocuklar için eğitici ve eğlence içerikli etkinlikler hazırlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, yetişkinler için de çeşitli konular üzerinde söyleşiler hazırlıyor.

“Siz evde kalın biz sosyal hayatı evinize getirelim” sloganıyla evlerinde kalan Konyalılarla YouTube kanalından Türkiye’nin yakından tanıdığı isimleri buluşturan Büyükşehir Belediyesi, programlar kapsamında Yazar Hayati İnanç, Şair Serdar Tuncer, Yazar ve Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, Televizyon Programcısı Bekir Develioğlu, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Aile Danışmanı Hatice Kübra Tongar’ı Konyalılarla buluşturdu.

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Gazeteci-Yazar Erem Şentürk de You-Tube kanalı üzerinden Konyalılarla buluşacak.

Editör: Haber Merkezi