Sözleşmeli bilişim personeli alımı şartları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden açıklandı. Sözleşmeli bilişim personeli olmak isteyen adaylar açıklanan şartları merak ediyorlar. Binlerce aday Sözleşmeli bilişim personeli alımı başvuru ekranını da araştırıyor. İşte MEB'in açıklaması ve diğer detaylar...

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONEL ALIM KILAVUZU

SÖZLEŞMELI BILIŞIM PERSONELI ALIMI NE ZAMAN?

26-30 Nisan 2021 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, istenilen belgeler elektronik ortamda sisteme eklenecektir.

Elektronik ortamda yapılan başvurulardan ilgili Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca yapılacak olan sıralamaya göre sözlü sınava çağrılacak adaylara ilişkin liste 18 Mayıs 2021 tarihinde www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tryegitek.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacaktır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Elektronik ortamda eklenen belgeler incelendikten sonra genel ve özel şartları sağlayan adaylardan KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (belge ibraz etmeyenlerin puanı 0 (sıfır) olarak kabul edilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak;

Kıdemli Ağ ve Bilgi Güvenliği Uzmanı 10 (on) aday,

Kıdemli Sistem Çözüm Mimarı 10 (on) aday,

Kıdemli Yazılım Uzmanı (JAVA) 10 (on) aday,

Kıdemli Ağ (Network) Altyapı Ve Konfigürasyon Uzmanı 10 (on) aday,

Sistem Yöneticisi (Unix) 10 (on) aday,

Raporlama, Veri Ambarı Uzmanı 10 (on) aday,

Yazılım Önyüz (Front-End) Uzmanı 10 (on) aday,

Ağ (Network) Uzmanı 30 (otuz) aday, sözlü sınava çağırılacaktır.

Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu

kişilerin tamamı sözlü sınava kabul edilecektir. Sözlü sınav sonucunda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alan adaylar arasından puan sırasına göre, yukarıda ilan edilen personel pozisyon sayısı kadar aday asil olarak ilan edilecektir.

Sözleşmeli bilişim personeli

SÖZLÜ SINAV TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Sözlü sınav konuları pozisyonlara uygun olarak yukarıdaki özel şartlarda belirtilen tüm konulardır.

Sözlü sınav T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No.8 06560 Yenimahalle / ANKARA adresinde bulunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Hizmet binasında yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sınav tarihi resmi internet sitesinden (www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tr- yegitek.meb.gov.tr) ilân edilecektir.

 

Editör: Haber Merkezi