Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili davaya bakan mahkeme heyeti, olayın gerçekleştiği plazada keşif yaptı.

Davaya bakan Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinin başkan ve üyeleri, Çet'in hayatını kaybettiği olan gerçekleştiği Mevlana Bulvarı'ndaki plazaya gelerek incelemelerde bulundu.

Plazanın 20. katında olayın meydana geldiği ofise keşifte bulunan heyete tarafların avukatları eşlik ederken sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, güvenlik gerekçesiyle keşifte bulunmadı.

Mahkeme heyeti, adli tıp kurumundan bir uzman ve bir inşaat mühendisinden oluşan bilirkişi heyetiyle birlikte olay yerinde incelemeler yaptı. Mahkeme başkanı, bilirkişilere olaya ilişkin sorular sordu.

Mahkeme heyeti, Çet'in ölümünden sonra olay yerine ilk gelen ekipte bulunan 10 Nisan Polis Karakolunda görev yapan polis memurunun da ifadesini dinledi.

Şule Çet'in düştüğü yerde de incelemelerde bulunan heyet, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

"MAALESEF İKİ SANIK DA BUGÜN GETİRİLMEDİ"

Yapılan incelemelerin ve keşfin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çet ailesinin avukatlarından Onur Tatar, bir önceki celsede mahkeme heyetinden sanıkların inceleme ve keşif sırasında burada hazır edilmelerini istediklerini dile getirdi, "Maalesef iki sanık da güvenlik gerekçesiyle bugün buraya getirilmedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın orta yerinde, her türlü güvenlik tedbirinin alınmasının imkân dahilinde olduğu bir yerde iki sanığın güvenlik gerekçesiyle inceleme yerine getirilmemesi kabul edilebilir bir durum değil. Sanıklar kadar bu ülkenin sokaklarında yürüyen her kadının güvenliği de hepimiz için önemlidir." diye konuştu.

Şule Çet'in iç çamaşırının ve kadın pedinin hala ortaya çıkarılamadığının altını çizen Onur Tatar, tecavüz bulgusunun ispatlı olabilecek en önemli delillerin ortadan kaybolmasında ve bulunamamasında ihmali olan herkesten hesap sorulmasını istediklerini belirtti.

Mahkeme heyetinin, adli tıp uzmanları Prof. Dr. Çağlar Özdemir ve Prof. Dr. Hakan Kar'ın incelemeler sırasında işlemlerde bulunmalarına müsaade etmediğini ifade edeb Tatar, söz konusu uzmanların keşfinin ardından olay yerinde inceleme yaptıklarını ve hazırlanan raporu dosyaya sunacaklarını söyledi.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'da Mevlana Bulvarı’ndaki bir plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanmıştı.

Şule Çet’in hayatını kaybetmesiyle ilgili Erciyes Üniversitesi'nden Adli Tıp uzmanınca hazırlanan bilirkişi raporunda ‘’bu durum olağan bir intihar davranış örüntüsüne ve sürecin olağan akışına aykırıdır" görüşüne yer verilmişti.

İddianamede, Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tehdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Editör: Haber Merkezi