Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı solunum cihazı talepleri artarken, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tan dev bir hamle geldi. Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama, ellerinde ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylı, koronavirüs hastalarının nefes almalarını kolaylaştırabilecek suni solunum cihazlarının olduğunu bildirerek, bu cihazların tüm dünyaya ücretsiz bir şekilde dağıtılabileceğini söyledi.

"Öncelikle acil hastalar için kullanılmalı"
Elon Musk, daha önce Çin'den 1.200'den fazla suni solunum cihazı alıp, Los Angeles'a bağışlamış, halkın takdirini kazanmıştı. Yeni solunum cihazlarının Tesla'nın teslimat bölgelerinde yer alan hastanelere gönderileceğini, cihaz ve teslimatın ücretsiz bir şekilde sunulacağını belirten Musk, bu cihazların öncelikli olarak acil hastalar için kullanılmasını istedi.

"Suni solunum cihazı üretimine başlıyoruz"
Öte yandan Musk, Tesla'nın Kaliforniya'daki araç üretim tesisi ve New York'taki güneş enerjisi tesisinin suni solunum cihazı üretiminde kullanılmak üzere açılacağını bildirdi. Musk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Giga New York, solunum cihazı üretimi için mümkün olan en kısa sürede yeniden açılacak. New York vatandaşlarına yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Editör: Haber Merkezi