Tüm Türkiye'de 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma uygulanmaya başlandı. Kapanmada(yasakta) hastanede randevusu olanlar ve hastaneye gidecekler merak içerisinde. Yasaktan muaf olup olmadıklarını merak ediyorlar. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı “tam kapanma” genelgesinde 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak “tam kapanma” için detaylar yer almıştı. Buna göre; Tam kapanmada hastaneye gitmek yasak mı? sorusu cevap buldu.

TAM KAPANMADA DOKTOR RANDEVUSU OLANLAR SOKAĞA ÇIKABİLİR Mİ?

Genelgede 'Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar' başlığı altında şu bilgilere yer verildi:

- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

- Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi) kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.

Tam kapanmada hastaneye gitmek yasak mı

Sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında özel sağlık kuruluşlarından sahte randevu alınması gibi durumlarda muafiyetlerin giderek artan bir sıklıkla kötüye kullanıldığı göz önünde bulundurularak, bu suistimallerin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından her türlü tedbir alınacak ve yapılacak denetimlerde bu hususların kontrolü özellikle sağlanacaktır.

Tam kapanmada hastaneye gitmek yasak mı

YASAKLARDA HASTANEYE GİTMEK SERBEST Mİ?

Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf kişiler

- Zorunlu sağlık randevusu olanlar (Kızılay'a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil)
- Cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri vb.) ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar,
- Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi “Özel Gereksinimi” olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri.

Editör: Haber Merkezi