Türkiye, dün yerli otomobiline kavuştu. Yerli otomobil görücüye çıktıktan sonra tasarımın Türkiye'ye ait olmadığı İtalyan Pininfarina'ya ait olduğu iddiaları ortaya atıldı. 

Yerli otomobili üreten TOGG'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, katıldığı canlı yayında bu iddialara detaylı bir şekilde yanıt verdi ve tasarım sürecini anlattı. 

"Murat Günak'la çalıştık"
Tasarım ekibinde Mercedes'in efsane tasarımcısı Murat Günak'ın olduğunu ifade eden Karakaş şunları söyledi; "Biz 18 tasarım eviyle görüştük. 18 tasarım evini 3'e indirdik. 5 farklı tasarım isteyip 15 tasarımı yan yana koyduk. O süreçte Murat Bey (Murat Günak) bize Türkiye'yi Avrupa'yı tanıyan tecrübesiyle çizgileriyle yardımcı oldu. Onun haricinde Türk tasarımcı ve mühendis arkadaşlarımız var. Seçtiğimiz tasarım eviyle birlikte çalışan 6 Türk arkadaşımız vardı. Murat Bey'le de çok kez konuştuk. "

Pininfarina iddiaları
CEO, İtalyan tasarım iddialarına karşılık şöyle konuştu; "Hedef kitlemizi en iyi temsil ettiği gerekçesiyle İtalyan tasarım evi Pininfarina'yı tercih ettik. Onlarla beraber çalıştık. Sipariş verip bize bunu getirin demedik. Öyle bir şey mümkün de değil zaten. "

Editör: Haber Merkezi