Toplu ulaşımla ilgili gözlemlerini sosyal medyada paylaşan bir vatanda, ulaşımın çökmesine neden olan maddeleri sıraladı.

‘’Malesef İstanbul’daki toplu taşıma ve trafik çökmüş durumda. Nedenlerini açıklıyorum.’’ diyen vatandaş, şunları paylaştı;

1) Benzin fiyatları normal seviyeye çekildiği için özel araçla ulaşımlar çok arttı. Bundan dolayı trafik oluyor. (bazı kafası az çalışan arkadaşlar buna anlamayabilir, benzin fiyatı 28 liradan 19 liraya düştüğü için ve gelire oranla neredeyse aynı orana geldiği için özel araç kullanımı arttı. zaten bunu fark edemiyorsanız diyecek bir şeyim yok.)

2) İBB yeni otobüs şoförleri işe aldı, şoförler araca tam hakim değil. Bu nedenle yavaş kullanıyor. Daha iyi bir eğitim verilmeli. (Ve bazıları yolu bilmiyor 2022 yılında şoföre gideceği yolu gösteren bir uygulama yapmak çok zor olmamalı)

3) Metro-metrobüs her yerde tıklım tıklım, kalabalık yaşanıyor… Ve hala seferler sıklaştırılmıyor.

Eski hükümetin 5 sene önce başlattığı metrolara biz yaptık diye çökmekle olmuyor. İkide bir İBB wifi olmayan metrolarda İstanbul senin diye anons yapmakla olmuyor. Sabahları biraz seferleri sıklaştır da rahat edelim.

Editör: Haber Merkezi