28 Ocak Cuma akşamı ATV ekranlarına ilk bölüm ile gelecek olan Yalnız Kurt dizisi televizyon seyircisi ile buluşacak. Dizinin başrol oyuncuları arasında yer alan Cihan Ünal'ın hayatı ve kariyeri de bu kapsamda merak konusu oldu. Dizide Davut Bahadır karakterine hayat verecek olan usta oyuncu; eski asker ve istihbaratçı olan kumandan karakterini canlandıracak. Peki; Yalnız Kurt'un Davut Bahadır'ı Cihan Ünal kimdir? Cihan Ünal kaç yaşında, nereli ve evli mi? 

YALNIZ KURT KUMANDAN DAVUT KİMDİR?

22 Ocak 1946 tarihinde Kastamonu'nun Taşköprü kentinde dünyaya gelen Cihan Ünal, ilkokulu Tosya ve Kırıkkale'de eğitim görmüştür. Ortaokulu Ankara Cebeci Ortaokulu'nda ve liseyi Kurtuluş Lisesi'nde okumuştur. 1960-1964 yıllarında Ankara Radyosu'nun Çocuk Kulübü'nde, eğitim programları ve radyo tiyatrolarında çocuk seslendirme sanatçısı olarak çalışmıştır. Aynı senelerde çocuk tiyatrosu ve özel tiyatrolarda amatör olarak oyunculuk yapmıştır.

1962 senesinde Ankara Halkevi'nde tiyatro kurslarına katılan isim ardından aynı kurumda oyunculuk yapmıştır. Nüzhet Şenbay, Nurettin Sevin, Suat Taşer, Haldun Marlalı ve Mahir Canova'dan eğitim almıştır. Aynı zamanda Suat Taşer'in yönettiği Öteye Doğru başlıklı oyunda başrolde oynamıştır. 1963-1964 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu oyunlarında küçük rollerde görev alan Ünal, 1964 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'na girmiştir.

1969'da konservatuarın tiyatro bölümünden mezun olmuştur ve ilk sinema rolünü 1971 yılında Damdaki Kemancı filminde oynamıştır. İkinci defa oynadığı sinema filmi ilk Türk korku klasiklerinden olan Şeytan olmuştur. 1973 - 1982 yıllarında öğretim görevlisi olarak diksiyon, mimik, rol ve sahne derslerine girmiştir. Ünal pek çok yapımda rol almıştır.

CİHAN ÜNAL EVLİ Mİ, EŞİ KİMDİR?

1970-1978 seneleri arasında Sabiş Kuzuoğlu ile evli kalan isim sonrasında Türkan Şoray ile 1983'de evlenmiş ve 1987'de boşanmıştır. Son olarak 2000–2002 seneleri arasında ise Nazlı Tazebay ile evlenmiş ve boşanmıştır.

CİHAN ÜNAL'IN ROL ALDIĞI YAPIMLAR

Kadın İsterse
Muhteşem Yüzyıl Kösem 2016
Aşk Yeniden
Gece Dansı Tutsakları
Bir Mucize Olsun
Nisan Yağmuru
Türk Vakıf Medeniyeti
Kuruluş / Osmancık
Bağdat Hatun

4. Murat
Yedi Kocalı Hürmüz
Damdaki Kemancı - 1971
Şeytan - 1974
Yargıç ve Celladı - 1975
Gül ve Bülbül - 1977
IV. Murat -1980
Kuruluş - Osmancık -1987
Herhangi Bir Kadın
Seni Kalbime Gömdüm
Mine
Seni Seviyorum
Bir Kadın Bir Hayat
İhtiras Fırtınası
Bir Sevgi İstiyorum
Körebe
O Kadın
Gazap Rüzgarları
Kalbimdeki Düşman

Editör: Haber Merkezi