Yeni yıla girerken okunacak dualar ve yılbaşı duaları neler? Yeni yıl için okunacak dualar neler? 2022'nin ilk gününde yeni yıla dualarla girmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Hem kendiniz için hemde sevdiklerinize gönderebileceğiniz yeni yıl duaları haberimizde yer aldı. Bu sene de koronavirüs nedeniyle ilk başta sağlık ardından mutluluk ve güzel bir yıl duaları ediliyor. İşte dualı yeni yıl mesajları...

YENİ YILA GİRERKEN OKUNACAK DUALAR

Yaşayacağımız yeni yılın öncekinden daha hayırlı geçmesi için bir önceki yılın muhasebesi yapılarak yanlışların farkına varılmalı. Yüce Rabbimizin razı olduğu şekilde yaşayıp onun razı olduğu amelleri yaparak, hayırlı işler ve hayırlı kazançlar getiren işlerde gayret ederek, ibadet ve dualara devam ederken hayırlı bir şekilde yılın geçmesi için dua etmeliyiz.

Bismillahirrahmanirrahim.

“Allâhümme ente’l-ebediyyü’l-kadimu’l-hayyü’l-kayyümü’l-kerimü’l-hannânü’l-mennânü.Ve hâzihi sennetün cedidetün.Es’elüke fihe’l-ısmete mine’s-şeytan’r-racimi ve evliyâihi: Ve’l-avne âlâ hâzihi’n-nefsi’l-emmâreti bi’s-sût.Ve”l-istiğale bi mâ yukarribuni ileyke yâ ze’-celali ve’l-ikram.”

”Allah’ım! Sen Ebedi ve Kadim’sin. Başlangıcı ve sonu olmayan Hayy ve Kayyum’sun. Hayat sahibi ve her şeyi kıvamında tutansın. Kerim ve Hannan’sın. Sonsuz ikramların ve şefkatin sahibisin. Bu gün yeni seneye giriyoruz. Bu yeni senede, lanetlenmiş şeytanın ve yardımcılarından beni korumanı senden istiyorum. Ve yine senden devamlı kötülüğe teşvik eden nefsimden beni korumanı istiyorum. Ve yine senden beni sana yaklaştıracak işlerle meşgul olmam konusunda bana yardımcı olmanı istiyorum. Ey celal ve ikram sahibi Allah’ım!..”

yeni yıl dua

Dünden bugüne kavuşturan Rabbim nice huzurlu yıllar kılsın ömrümüze.

Allah’ım, sen evveli ve sonu olmayan cömert, acıyan, ihsanı bol olansın. Bu yeni yılda bize helâl rızıklar ihsan et. Bu sene beni, sevdiklerimi ve Müslümanları şeytanın aldatmasından ve tuzaklarından koru. Nefsimizin kötülüklerine karşı bize yardım et.

2021 yılını geride bırakarak 2022 yılına kavuşturan Allah'a şükürler olsun.
Allah’ım birlikte göreceğimiz nice yeni yıllar nasip etsin. Sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu, mutlu ve Allah yolunda bir ömür dilerim. İyi seneler.

Günahlarımızın af olduğu, tövbelerimizin arttığı bir 2022 diliyorum.

Selam ve dua Allah’a emanet olun her şey gönIünüzce olsun. Yeni yılınız kutlu olsun…

Allah’ım 2022 yılında hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda ihsan eyle amin.

 Sizlerin ve tüm Müslüman aleminin yeni yılını kutluyorum. Yeni yıl tüm İslam alemi için hayırlı olsun. Sağlıklı, mutlu yıllar…

Bu yıl Allah tüm etmiş olduğunuz duaları kabul etsin. Gönlünüz ferah, yüreğiniz huzurla dolsun. İslamiyet’i layığıyla yaşamak tüm kullara nasip olsun. Nice güzel yıllara!

Tüm İslam Alemine yeni yılın insanlık ve barış getirmesini diler, yüzünüzden gülücüklerin eksik olmamasını Allah’tan niyaz ederim. Yeni yılınız kutlu olsun.

Editör: Haber Merkezi