YKS 2. ek tercih işlemi için geri sayım sürerken ÖSYM'den önemli açıklama geldi. Bilindiği üzere bu yıla mahsus olmak üzere baraj puanının TYT’de 140'a AYT ve YDT'de 170'e düşürülmüştü. Bu gelişmenin ardından YKS 2. ek tercih işlemleri için gelişmeler takip edilmeye başlandı. YKS 2. ek tercih yapacak adaylar için önemli açıklama bugün ÖSYM tarafından yapıldı. YKS 2. ek tercih yapacak adayların puanları açıklandı.

YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRME PUANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS 3. TERCİH VAR MI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2. tercih işlemlerinin sonuçlanması yakınken 3.tercih tarihleri araştırılmaya başlandı. YKS 3. tercih işlemi yapacaklar 140 barajını geçenlerin ne zaman tercih yapacağı merak ediliyor. YKS 3. tercih tarihleri açıklandıktan sonra haberimiz içerisinde yer alacaktır.

ek tercih

ÖSYM'DEN İKİNCİ EK YERLEŞTİRME AÇIKLAMASI

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ikinci ek yerleştirme işlemleri, 29.09.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği esaslar doğrultusunda Başkanlığımızca yapılacaktır.

2021-YKS sonuçlarına göre TYT puanı 140-150 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların OBP'leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtılmıştır. Adaylar, sonuç belgelerine 07 Ekim 2021 tarihinde saat 10.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

YKS İKİNCİ EK YERLEŞTİRME PUANLARI SONUÇ BELGESİNDE

2021 YKS sonuçlarına göre TYT puanı 140-150 aralığında olan adayların OBP’leri eklenmiş yerleştirme puanı (Y-TYT Puanı) ile AYT/YDT puanları 170-180 aralığında olan adayların OBP’leri eklenmiş yerleştirme puanları (Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanları), ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere adayların sonuç belgelerine yansıtıldı.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇ BELGESİ NASIL SORGULANIR?

Adaylar, sonuç belgelerine ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Editör: Haber Merkezi