27-28 Haziran tarihlerinde milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleşecek olan YKS için sınav giriş belgeleri günler öncesinden yayınlanmıştı. Belgede, adayın sınava gireceği bina ve salon bilgisi bulunurken, adayların yanında T.C. Kimlik Kartı veya yerine geçebilecek belgelerin bulunması gerekiyor. Bununla birlikte, adayların sınavda kullanacağı kalem silgi gibi gereçler ÖSYM tarafından verilecek…

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR? 

ÖSYM’nin sitesinden yayınlanan bilgilere göre, 27 Haziran 2020’de gerçekleşecek olan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020’de gerçekleşecek olan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve aynı gün gerçekleşecek olan 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri salon ve binaların belirlenme işlemi tamamlandı.

Üniversite adayları sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekleri sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden aday şifreleri ve T.C. Kimlik numaraları ile edinebilecekler.

NASIL ALINIR?

Sınav giriş belgesini almak için adaylar https://ais.osym.gov.tr" adresine giriş yapmalı. Ardından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile belgeye erişim sağlanabilir, yazıcından çıktısı alınabilir.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA SAYFASI

YKS'YE GİRECEKLERİN YANINDA HANGİ BELGELER OLMALI?

YKS’ye girecek adayların yanında Sınava Giriş Belgesinden başka, T.C. Kimlik Kartı veya nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Belirtilen belgelerini eksiksiz olarak yanında olmayan adaylar, gerekçesi ne olursa olsun, sınava alınmayacaklar. Belgeleri yanında olmadığı hâlde bina ve salon görevlilerinin ÖSYM Sınav Koordinatörlerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava girmiş olsa dahi bu adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Editör: Haber Merkezi