Prof. Dr. Zehra Zulal Atalay Laçin'in diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. Aksaray Üniversitesi'ne atanan Laçin evraklarının sahte olması nedeniyle tutuklanmıştı. Sahte doçent Zehra Zulal Atalay Laçin’in yüksek lisans ve doktora belgelerini de sahte olduğu ortya çıktı. Peki, Zehra Zulal Atalay Laçin kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

Sahte doçentlik belgesiyle üniversitede işe başlayan, bu durum anlaşılınca da tutuklanarak cezaevine gönderilen Atalay'ın mastır ve doktora belgeleri de incelemeye alındı.

Sahte doçentlik belgesiyle profesör kadrosuna atanan Zulal Atalay Laçin’in mastır ve doktora belgelerinin de sahte olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, inceleme ve yazışmalar neticesinde Laçin’in The University of Manchester’dan “üstün başarı” ile aldığını beyan ettiği 22 Kasım 2000 tarihli siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konulu yüksek lisans belgesinin de sahte olduğu anlaşıldı.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Genel Sekreteri Abdulkerim Çalışkan, Zehra Zulal Atalay Laçin'in doçentlik belgesinin sahte olduğunu tespit ettiklerini ve Aksaray Üniversitesi'ne atamasının iptal edildiğini açıkladı.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in kariyeri, kamuoyunda gündem oldu. Gazeteci Nevşin Mengü, Aksaray Üniversitesi'nde görevli akademisyenin doçentlik belgesinin sahte olduğunu iddia etmişti. Zehra Zulal Atalay Laçin ise yaptığı açıklamayla medyada hakkında yer alan iddiaları yalanlamıştı. Aksaray Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, iddia doğrulanırken sahte akademisyen 'dolandırıcılık' ve 'evrakta sahtecilik' suçlarından gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alındıktan sonra tutuklanan Zehra Zulal Atalay Laçin'in akademik kariyeri hakkında soruşturma başlatıldı.

ZEHRA ZULAL ATALAY LAÇİN KİMDİR?

Aksaray Üniversitesi'nin akademisyen kadrosuna Temmuz 2021 tarihinde dahil olan Zehra Zulal Atalay Laçin'in doçentlik belgesinin sahte olduğu tespit edilirken ataması da durduruldu.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in akademisyen kadrosuna 'Ankara'dan tavsiyeyle mi atandı?' sorusu soruldu ve birçok sosyal medya kullanıcısın araştırmaları sonucu Zehra Zulal Atalay Laçin'in birçok akademik belgesinin yanlış bilgiler içerdiği tespit edildi.

Sahte evraklar ve beyanlar ile Zehra Zulal Atalay Laçin'in Aksaray Üniversitesi'ne dahil olduğu tartışmaları Aksaray Üniversitesi tarafından da doğrulandı.

ZEHRA ZULAL ATALAY LAÇİN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Genel Sekreteri Abdulkerim Çalışkan da bu iddialar sonrası bir açıklama yaparak: "Bu kişi üç aydır inceleme altındaydı. Bugün itibariyle Aksaray Üniversitesi, Atalay'ın atamasını iptal etti. ÜAK, Atalay'ın doçentlik belgesinin olmadığını tespit etti" dedi.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in doçentlik belgesinin olmamasının yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanıyla baş başa görüşmüş. Anadolu Ajansı'nın haber kupürlerinde de kendisinden bu konuda bahsedildiği görülebiliyor.


Hakkındaki evrak sahteciliği iddiaları ile gündeme gelen Zehra Zulal Atalay Laçin, avukatı aracılığıyla iddialara dönük açıklamalarda bulundu. Avukatı, haberi yapanlar hakkında dava açılacağını söyledi.

Aksaray Üniversitesi'nin duyurusunun ardından avukat Zehra Zulal Atalay Laçin'in avukatı Ayşenaz Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zulal Atalay Laçin'in kendisine ulaştığını ve akademik kariyerine ilişkin belgeleri kendisine gönderdiğini söyledi.

Zehra Zulal Atalay Laçin'in haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Çimen paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Prof. Laçin, yaklaşık iki senedir akademik kariyeri hakkında asılsız ihbarlarla soruşturmalar geçirdiğini, hepsinden de KYOK kararı aldığını tarafıma beyan etti. Bu durum üzerine Prof. Laçin, KYOK kararlarını ve akademik kariyerine ilişkin bütün belgelerini tarafıma gönderdi. Bu belgeleri incelediğimde hukukçu olarak Nevşin Mengü hanımefendinin yapmış olduğu bu habere çok şaşırdım. Prof. Laçin, pazartesi gününden itibaren bu asılsız haberi yapan ve yaptıranlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Umarım adalet yerini bulur."

Editör: Haber Merkezi