Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16, 17, 18 ve 19 Mayıs olmak üzere toplamda 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurmuştu. Pazartesi gününe denk gelen 18 Mayıs’ta bankaların açık olup olmadığı, çalışma saatleri ise merak konusu oldu. Peki 18 Mayıs ve 19 Mayıs’ta EFT yapılıyor mu? İşte detaylar…

18 MAYIS'TA BANKALAR AÇIK MI?

TBB yönetim kurulu tarafından sokağa çıkma kısıtlaması getirilen kentlerdeki banka şubelerine ve edimlere ilişkin açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan sokağa çıkma kısıtlaması kararında paylaşılan 15 kentte 18 Mayıs’ta Türkiye Bankalar Birliği (TBB), sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 18 Mayıs pazartesi günü, banka şubelerinin kapalı olacağı bildirildi.

Pazartesi günü banka şubelerinin kapalı olacağı paylaşılırken, TBB’den şu açıklama yapıldı:

“Kısıtlama kapsamındaki bu 15 ilde yerleşik olan müşteriler bankacılık işlemlerini şube dışı kanalları kullanarak yerine getirilebilecektir. Edimlerinin yerine getirilmesinin son günü 18 Mayıs olan müşterilerin ise edimlerinin 20 Mayıs’a ötelenmesi hususunda üyelere tavsiyede bulunulmuştur..”

EFT YAPILACAK MI?

İnternet bankacılığında hafta sonu olduğu gibi EFT de ilk mesai saatinde yapılabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE VAR?

Ankara, Bursa, Balıkesir, Gaziantep, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Sakarya, Konya, Van, Samsun ve Zonguldak

MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi cuma günü market, bakkal, manav ve kasaplar saat 23.00’e kadar faaliyetlerini sürdürdü. 16 Mayıs Cumartesi ve 17 Mayıs Pazar günleri bakkal, market, kasap ve manavlar ile online satış yapan işletmeler de hizmet veremedi. Kısıtlamanın olduğu 18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri bakkallar, marketler, kasaplar ve manavlar 10.00-16.00 saatlerinde faaliyet gösteriyor.

18 Mayıs ve 19 Mayıs’ta 20 yaş ve altı ile 65 yaş ve üzerinde olanların dışında zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, kasap ve manavlara gidip gelebilecek. Aynı saatlerde marketler, bakkallar, manavlar ve kasaplar evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

FIRINLAR SÜREKLİ AÇIK

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 4 gün ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.

Editör: Haber Merkezi