19 Mayıs'ta Meşale Bende uygulaması ön plana çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Meşale Bende uygulaması geliştirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un paylaşımının ardından Meşale Bende isim nasıl yazılır merak ediliyor. Sosyal medya hesaplarından Meşale Bende resimleri paylaşılmaya başlandı. Meşale Bende uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte Meşale Bende isim yazdırma uygulaması detayları. 

19 MAYIS MEŞALE BENDE NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için geliştirdiği bir uygulamadır. Milli Mücadele'nin 102. yılının kutlandığı bugünlerde etkinliğe katılan kişinin isminin yazılı olduğu bir kart hazırlanıyor. Üzerinde ise, ' 102 yıl önce Milli Mücadele ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yakılan bağımsızlık ateşini bugün ben taşıyorum.' sözleri yer alıyor.

Meşale Bende

19 MAYIS MEŞALESİ İSİM NASIL YAZILIR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gençlerin sosyal paylaşım sitesi hesaplarından kendi isimleriyle paylaşım yapabilecekleri "meşale bende" uygulamasının paylaşımı yaptı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gençler! 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da yaktığı bu ateş, sizlerle daha güçlü. #Meşalebende diyerek tarihe adınızı yazdırmak ve 19 Mayıs meşalesini devralmak için http://mesalebende.meb.gov.tr adresinden kendi isminizle bize katılabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

19 MAYIS MEŞALE BENDE UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Bakanlığın http://mesalebende.meb.gov.tr/ adresine yer alan ad soyad alanı doldurularak 'indir' butonu tıklanır. Ardından bilgisayara kendi ismini ve soyadınız ile meşale bende kartı yüklenmiş olur. MEB'in hazırladığı meşale bende kartı #meşalebende etiketiyle sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

Editör: Haber Merkezi