İOKBS bursluluk sıanvı için artık kısa bir süre kaldı. Her sene yapılan sınav Türkiye genelinde tekrar yapılacak ve sınavın sonucu burs almaya hak kazanacak öğrenciler belirlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek sınavda detaylar belli oldu. Öğrenciler için kritik bilgiler haberimizde. 

İOKBS SINAVI TARİHİ NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik yapılacak olan sınav, 25 Nisan 2021 saat 10.00’da düzenlenecek. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin müracaatı, okul müdürlüğü tarafından sistem üzerinden onaylanacak.

İOKBS BURSLULUK SINAVI NEDİR?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye'de her sene düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar şartları tutması halinde burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır. Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu sene 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

Bursu alabilmenin öncelikli şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında bulunmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Fakat öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir. Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı değişiklik gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu yapılan sınavdan yüksek bir puan almaktır.

Editör: Haber Merkezi