Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri 2023 TR-YÖS, yurt içinde 17 ilde, yurt dışında Lefkoşa dahil 26 ülkede (KKTC, Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Cezayir, Çad, Endonezya, Etiyopya, Fransa, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Mali, Mısır, Moritanya, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Somali, Somaliland, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus) toplam 53 sınav merkezinde uygulanacak. 15 Eylül'de başlayan sınav başvuruları 28 Eylül'de sona erecek. Adaylar, sınav başvurularını

mobil uygulama üzerinden fotoğraflarını yükleyip, bilgilerini girerek yapabilecek. ÖSYM TR-YÖS mobil uygulaması, Türkçe ve İngilizce olarak Google Play Store, Apple AppStore ve Huawei AppGallery uygulama mağazalarında yayınlandı.

Mobil uygulama ile ilgili açıklama yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Adaylar, dünyanın herhangi bir yerinden başvuru merkezlerine gitmeden mobil cihazlarını kullanarak fotoğraflarını sisteme yükleyebileceklerdir. Adaylar T.C. kimlik numarası, Y.U. numarası veya TR-YÖS numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sisteme giriş yapabildikleri gibi, e-Devlet hesabı olan adaylar e-Devlet kullanıcı bilgileri ile de sisteme giriş yaparak işlemlerini tamamlayabilecekler. Sınav süreçlerinde kullanacakları fotoğraflarını sisteme yükleme işlemini tamamlayan adaylar, https://tryos.osym.gov.tr adresi üzerinden sınav başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA