3600 ek gösterge ile ilgili son durum merak ediliyor. Ek göstergenin 2200'den 3000 ve 3600'e çıkarılmasıyla birlikte milyonlarca memur emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşlarında önemli derecede artış yaşayacak. Bu sebeple özellikle memurlar ek göstergenin artırılması için büyük bir beklenti içindeler. Peki, 3600 ek gösterge ne oldu, çıkacak mı? İşte tüm detaylar...

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NEDİR

247 bin polis, 925 bin öğretmen, 200 bin hemşire, 144 bin din görevlisi 3600 ek göstergenin bir an önce çıkmasını bekliyor. Polis, hemşire, öğretmen ve din görevlisi binlerce kişiyi kapsaması beklenen 3600 ek göstergeye dair henüz olumlu bir gelişme yaşanmadı.

3600 ek gösterge

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "3600 ek göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları değil, diğer benzer çalışanlarla ilgili bir düzenleme var. Onunla ilgili bir çalışmanın olduğunu zaten biliyoruz. Şu dönemde üzerinde daha çok durduğumuz bu performansın şu dönemde sağlıklı bir şekilde devreye girmesini hızla kolaylaştırmak şeklinde olacak." dedi.

3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konu hakkında güncel bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge memurların aylık ücretlerini, emekli olduktan sonraki maaşlarını ve emekli ikramiyelerini belirleyebilmek için gerekli olan önemli bir unsurdur. Ek göstergesinin yüksek olması emekli maaşının ve emekli ikramiyesinin de yüksek olması anlamına gelmektedir. Bu sebeple memurlar bulundukları unvanların 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedir.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri bu sayede artacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.

3600 ek gösterge düzenlemesi ile öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor. Düzenlemeden hâlihazırda bu görevlerden emekli olan vatandaşların da yararlandırılması öngörülüyor.

Editör: Haber Merkezi