Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

HD(P)KK’nın her şeyine sahip çıkan CHP’nin kanatları altında parti kurmanın, 16 Nisan referandumunda HDP ile beraber “ Hayırcı” olmanın, HDP ile birlikte anayasa taslakları hazırlamanın, HDP ile yerel seçim ittifakı yapmanın, teröristbaşı Öcalan’ın İmralı’dan kurdurduğu HDP’yi “Kürtlerin siyasal temsilcisi” olarak görmenin hesabını verememiş Meral Akşener, geçtiğimiz gün FOX TV’ye çıkmış, salladıkça sallayan ''Sayın Bahçeli'ye tavsiyem bizlerle uğraşmak yerine, bizim aldığımız bazı duyumlar var, iktidar partisi İmralı ile görüşme trafiğini başlattığına dair. Bu bir duyum. İktidarın İmralı ile görüştüğüne dair bir duyumum var. Dolayısıyla Sayın Bahçeli'nin önüne küt diye bir mektup düşer, İstanbul seçimlerinin ikinci turunda olduğu gibi nasıl güzelleyeceğini düşünmekten zora düşülür. Bugünden ortağına dikkat çekmesinde fayda var" yorumlarında bulunmuş…

Hem de bu cümleleri ortağı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP ile görüşüyoruz çünkü tarihin bize yüklediği bir misyon var” sözlerinden 1 hafta sonra söylüyor. Ortağının HD(P)KK ipini tutmuş gibi, bir de MHP Liderine akıl veriyor. Görüldüğü gibi neymiş, teröristbaşı Öcalan’ın kurduğu partiyle görüşen kendi ortağıymış…

Sen, "Bana göre Öcalan'a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkân tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir" diyen Salim Ensarioğlu’nu ve “Leyla Zana işareti verir demedim mi? Ellerimizi taşın altına koyarak Apo’yu ev hapsine yollayacağız” diyen Bahadır Erdem’i Genel Başkan Yardımcısı yapacaksın, sonra Öcalan üzerinden masallar anlatacaksın. Heval Abla iyi misin sen?

Evet, hükümet İmralı’da Öcalan ile görüşüyordur. Görüşmeler şöyle oluyor ve dalgasını şöyle geçiyordur: Bugün Kandil’deki üst düzey yöneticiniz öldürüldü, bugün Irak’ta, Suriye’de, Türkiye’de şu kadar PKK’lı yoldaşın leş oldu, MİT bugün PKK’lı yöneticilerinizi paket etti.

Dile kolay son 6 yılda 35 bin 700 terörist öldürüldü. Meral Akşener sana da bir basın toplantısında sordukları vakit “Hükümet çok ciddi terörle mücadele ediyor” demiştin unuttun mu?

Öcalan’ın mektubu da mektubu…

Ne demişti teröristbaşı o mektupta HDP’ye?

“Millet ittifakına da, Cumhur ittifakına da payanda olmayın.”

Kandil, HDP ve terörist Demirtaş cevap olarak ne demişti?

“Önderimiz Öcalan’ın ölçüsü ölçümüzdür. Biz mektuptaki mesajı anladık. CHP ve Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararımız ve stratejimiz değişmedi.”

Peki, senin Kandil, HDP ve terörist Demirtaş’ın bu tavrını eleştiren bir cümlen olmuş muydu? Bize bir tane bunlara tepkini gösterdiğin cümleni göstersene? Tavır gösteremedin, çünkü aynı hedef için birleşmiştiniz değil mi Akşener?

Ama akıl verme küstahlığı yaptığın MHP Lideri Devlet Bahçeli o mektubu “HDP-PKK-teröristbaşı ve terörist Demirtaş arasındaki derin çatlakların çok boyutlu analiz ve yorumu elbette yapılacak, nihai olarak İstanbul içine çekilmek istenen girdaptan 23 Haziran’da tamamıyla kurtulacaktır” şeklinde yorumlamıştı. MHP iti ite kırdırır, siz ise it ile ittifak yolculuğu yaparsanız. Fark bu kadar açık ve nettir.

Ortağın Kemal Kılıçdaroğlu’na PKK’nın siyasi uzantısıyla ne görüşüyorsun, tarihi misyon dediğin ne diye sordun mu da MHP’ye bulaşıyorsun?

Yoksa o görüşmelerde sen de mi vardın?

“Diyarbakır Kürdistan’ın bir parçasıdır” diyen CHP’li yetkiliye bir cevap verdin mi? Gerçi senin yüzüne alçağın biri “Burası Kürdistan” dediğinde “Sen burayı böyle tarifleyebilirsin” demiş, sesini çıkaramamıştın…

Akıla ihtiyacı olanlar, etrafına akıl dağıtıyor. Hadi Akşener, siz CHP-HDP-İP arasındaki sanal kavganıza devam edin… Bizi de eğlencesiz bırakmayın.

Editör: Haber Merkezi