Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Yine PKK, yine bir alçaklık…

Kurulduğu günden bu yana yaptığı en büyük alçaklık bebek, çocuk, genç, yaşlı demeden sivilleri öldürmek olan terör örgütü PKK, yine sivilleri hedef aldı. İstanbul'da Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama bu alçaklığa son örnek oldu. Bu saldırı da son duruma göre 6 terör şehidimiz, 81 yaralımız vardı. Yaralılardan 57'si taburcu oldu. 6 yaralı yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Türkiye’de, Irak’ta ve Suriye’de Türk Ordusu’ndan büyük darbe yiyen, hareket alanı daralan terör örgütü PKK, şehir içi eylemlere yönelmeye başladı. Geçtiğimiz ay, Mersin'in Mezitli ilçesinde polisevine yönelik düzenlenen terör saldırısı ve şimdi de İstanbul’daki sivillere yönelik bu saldırı tükenişteki PKK’nın son nefesini vermekte olduğunu göstermiştir.

Türkiye, yıllardır bünyesinde birçok terör örgütünü barındıran bir ülke konumundadır. Terör örgütü PKK, bu örgütlerin başında gelmektedir. Türkiye’yi bölmek için yıllardır terör eylemleri yapıyor. Hedeflerinde bir adım ileri gidemeseler de, beslendiği ülkelerin katkısıyla terör eylemlerinden de vazgeçmiyorlar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının faili olarak terör örgütü PKK/PYD'yi işaret ederek "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" açıklamasında bulundu. Ertesi günde terörist saklandığı evde yakalandı ve yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etti. 

PYD/YPG’nin silahlarını kim veriyor?

Dünyanın gözü önünde ABD veriyor.

Hem de tonlarca silah…

Süleyman Soylu konuşması içinde de  “Biz, bize verilen mesajı biliyoruz. ABD'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz. Reddediyoruz. PYD'yi kim besliyorsa fail odur”  sözleriyle bu gerçeğe vurgu yapmıştır.

Mersin’deki saldırı da Suriye’de organize edilmişti, bu saldırının da Suriye’de organize edildiği ortaya çıkmıştır. Türkiye içinde uzun bir dönem silahlı eylem gerçekleştiremeyen, sadece orman yakmakla gündem olmaya çalışan terör örgütü PKK’nın Mersin ve İstanbul saldırısı, tükenmişliğin maskesi olarak hayata geçirdiği eylemlerdir. Son 6 yılda 37 bine yakın terörist öldürmüş (100’e yakını Kandil/YPG yöneticisi) Türk devleti karşısında nefes alması zorlaşan PKK’nın yaptığı, bu eylemleriyle kendi iç dinamiklerine “Ayaktayız” mesajı verme çabasıdır. Bunu da siviller üzerinde alçaklık yaparak göstermektedir.

“Bebek katili” sıfatı taşıyan alçaklar, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında 9 yaşındaki Ecrin’i babasıyla birlikte şehit ettiler.

Bu aşağılık yaratıklar için bebek, çocuk olmasının bir önemi var mı ki?

Yeter ki, terör eylemi yapmış olsunlar, yeter ki Amerika’dan yağlı kemik almaya devam etsinler. Onlar için ölmek ve öldürmek şartlanmışlığı olduğu için, bu dünyaya dair hiçbir değer yargıları yoktur.

2016 yılından itibaren terörle mücadele yoğunluğunu artıran Türk devleti, o günden bugüne ülkemizde 100’e yakın böyle terör saldırısını da başarılı istihbarat çalışmasını önlemişti. Bundan sonrada dikkatli olmamız gereken günleri yaşıyoruz.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi