ÖSYM bugün ALES sınavı hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Yılda 3 kez düzenlenen ALES sınavı için geri sayım başladı. Bu sebeple sınava katılım sağlayacak adaylar ALES başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? sorularına yanıt arıyor. ÖSYM tarafından ALES 3 başvuru kılavuzu da yayınlanmış durumda. Peki ALES 3 ne zaman yapılacak?

ALES BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMANA KADAR?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ALES 3 sınavı için adaylar bugünden itibaren 14 Ekim'e kadar sınava başvuru yapabilecekler. 

2021 ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES/3 sınavı için başvuru yapacak olan adaylar sınav başvuruları internet üzerinden yapacak. ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapılabilen başvurular için başvuru kılavuzundan yardım alınabilecek.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-ALES kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza ÖSYM'nin internet adresinden erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

ALES başvurusu

2021 ALES BAŞVURU ÜCRETİ

ALES 3 Sınav Ücreti:145 TL olarak belirlendi. Başvuru yapacak adaylar sınav ücretini Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.);

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden ödeyebilir.

HES KODU BİLGİSİ İSTENECEK

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi istenecek. Bu kapsamda adayların, başvuru yapmadan veya başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olması gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi