Haftasonu yaşanan aranın ardından bugün serbest piyasaların açılmasıyla gram altın fiyatının 481 TL ile yeniden yükselişe geçtiği gözlemleniyor. Yatırım aracı olarak güvenli liman olan altın hediyelik ve sürpriz için de alınıyor. Düğünlerin vazgeçilmez takısı olan altın pandemi nedeniyle ertelenen düğünler için şuan tercih edilmiyor. İşte çeyrek, gram altın fiyatları.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR?

3 günlük haftasonu arasına gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte 480 TL civarında kapatmıştı. Gram altın, geçtiğimiz şubat ayında 400 TL'nin altına kadar gerilemişti. Yeni haftaya ise bu yılın zirvesine yakın bir seviyede 482 TL civarında başladı.

Gram alış fiyatı:480,39 TL

Gram satış fiyatı:483,36 TL

REŞAT ALTINI NE KADAR?

Reşat alış fiyatı: 3.119,47

Reşat satış fiyatı: 3.204,95

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR?

Çeyrek alış Fiyatı:775,00 TL

Çeyrek satış Fiyatı:795,00 TL

Altın fiyatları ne kadar

ONS ALTIN FİYATI

Geçen haftayı yükselişle kapatan ons altın, geçtiğimiz haftayı kazançla kapatmış oldu. Ons altın fiyatları yılın ilk üç ayını kayıpla kapatmasına rağmen Nisan başından bu yana yükselişte.

Cuma günü 1.795 dolar seviyesine kadar ulaşan ons altın, akşama doğru hızlı bir düşüşle haftayı 1.775 dolar seviyesinden kapattıktan sonra yeni haftaya 1.781 dolar civarında başladı.

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.530,00

SATIŞ: 1.576,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ: 3.144,00

SATIŞ: 3.192,00

YATIRIMCILARIN GÖZÜ FED TOPLANTISINDA

Altın fiyatları, yatırımcıların bu hafta yapılacak Fed toplantısı ve ABD ekonomik verilerine odaklanmasıyla haftaya yükselişle başladı. Yatırımcılar bu nedenle en doğru zamanı bekliyorlar. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip etti. Fed Başkanı Jerome Powell, çarşamba günü toplantı sonrasında gerçekleştireceği bir konuşmada ABD’deki faiz oranlarına ilişkin en son değerlendirmesini paylaşacak. Powell ve merkez bankası üyeleri, yatırımcılara enflasyon ve faiz beklentilerine ilişkin bankanın dilinde bir değişiklik olmayacağını söylemişti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi yüzde 1,57 seviyesinde seyrederken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi Şubat ayından sonraki en düşük seviyelerde bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi